2008.12.20. | Vízilabda
Az erős kezdés után kicsit visszavett csapatunk az év utolsó bajnokiján, így csak nehezen sikerült legyőzni az Újpest gárdáját a Komjádi uszodában.

Teva-VasasPlaket – Uniqa-UTE 12–10 (4–1, 2–3, 1–2, 5–4)
Komjádi uszoda, 300 néző
Vezette: Marjay, Schlosser

Vasas: Nagy V. – Varga Dániel 3, Varga Dénes 2, Hosnyánszky 3, Tóth M. 1, Kovács R. 1, Steinmetz B. 1 Csere: Hőna, Takács B., Katonás, Kállay, Kis G. 1
Vezetőedző: Földi László

Újpest: Bisztritsányi – Salamon 1, Somogyi 3, Dorogi, Máthé, Suti 1, Létay 2 Csere: Kéri, Szabó N. 2, Szabó B. 1, Olasz
Vezetőedző: Petrovics Mátyás

Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 9/5
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 2/2
Kipontozódott: Dorogi (27. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Kéri (12. p.)
Sárga lap: Petrovics Mátyás (12. p.) 

A vendég újpestiek szombat este mindent megtettek azért, hogy egy kis elő-karácsonyi meglepetésben részesítsék a Vasas szurkolóit és játékosait, de végül csapatunk felülkerekedett végjátékban, így a meglepetésekre még várni kell pár napot, de ezt aligha bánjuk.
Ettől eltekintve is érdekesre sikeredett azonban a 2008-as év utolsó bajnokija, hiszen a második negyed elején már 6-1-re vezettünk. Ekkor úgy tűnt, hogy meglepően sima győzelmet aratunk, hiszen az év csapatának választott vízilabda válogatott vasasos tagjai igencsak beleerősítettek az elején.
Hosnyánszky Norbert és Varga Dániel kétszer-kétszer találtak be, de Varga Dénes is eredményes volt a meccs nyitó szakaszában.

Ezután viszont olyan dolog történt, amire ritkán van példa a Teva-VasasPlaket meccsein, a mieink ugyanis körülbelül másfél negyeden át nem bírtak gólt szerezni. Ezt az elkényelmesedést remekül kihasználta az ellenfél és zsinórban ötször(!) találtak be Nagy Viktor kapujába, sőt a harmadik negyed közepén akár a vezetést is megszerezhették volna.
A mieink hetedik gólja után szinte hangrobbanás volt az uszodában, Katonás találatára az első két negyedben csöndben gubbasztó szurkolók is üdvrivalgásban törtek ki.
Kellett is a biztatás, hiszen ezután sem lett könnyebb a helyzet. A vendégcsapat rendkívül precízen játszott, így a találkozó utolsó percéig maximálisan oda kellett figyelnie a mieinknek. A hajrában aztán Varga Dániel és Kis Gábor is betaláltak, az előbbi egy különösen szemtelen góllal vétette észre magát, így nagy nehezen 11-9-re megnyertük a mérkőzést.

A győzelemmel továbbra is pontveszteség nélkül vezetjük a bajnoki tabellát, de a csapat utóbbi két meccsét elnézve bizony jól fog jönni a rövidke téli pihenő.

A mieink gyengébb játéka valószínűleg Földi László idegeit viselte meg a legjobban, vezetőedzőnk egy ízben a reklámtáblát is megtámadta és a mérkőzés után is kissé feldúltan nyilatkozott honlapunknak: - Túl sok mindent nem tudok mondani a mai mérkőzésről, de azt hiszem nem is érdemes sokat foglakozni vele. A legjobban annak örülök, hogy túl vagyunk rajta és sikerült megőrizni a hibátlan bajnoki mérlegünket. Most jön egy rövid szünet, január elejétől pedig dolgozunk tovább keményen.

A játékosok már kicsit oldottabb hangulatban voltak, először Tóth Mártont kérdeztük:
- Sajnos szétesett a második negyedben a csapat, az Újpest pedig talált néhány gólt, amitől lendületbe jöttek. Nem teljes kerettel készültünk a meccsre és a fejekben is talán már más járt ma este, ennek tudható be, hogy csak ilyen nehezen nyertünk. Én is szokatlan szerepkörben játszottam ismét, de szeretem a centerposztot, a lényeg úgyis az, hogy a csapatot segítsem minden helyzetben. Végül pedig szeretném megragadni az alkalmat, hogy boldog ünnepeket kívánjak minden Vasas-szurkolónak!

A háromgólos Varga Dániel, így vélekedett a találkozóról: - A meccs jórészében könnyelműen vízilabdáztunk, emiatt jött föl az UTE. Annyi pozitívumot talán lehet találni még ebben a meccsben is, hogy játszottunk egy kemény második félidőt, ami mindenképen szolgálta a fejlődésünket. Az utolsó gólom? Elővettem a régi szép időkből egy trükköt, jó dolog a nosztalgiázás. Ettől függetlenül nem sok viccelődésre van okunk most, de megígérhetem a szurkolóknak, hogy nem innen fogjuk folytatni. Boldog Karácsonyt és Új Évet kívánok az egész a Vasas-családnak!

dan     

 

 

 


Hirdetések