2008.10.08. | Vízilabda
A szezon első rangadóján csapatunk végig vezetve, simán legyűrte az Eger gárdáját.

OB I, 2. forduló: 
TEVA-Vasas Plaket – ZF-Eger 10–6 (2–1, 1–1, 3–1, 4–3)
Komjádi uszoda, 1500 néző.
Vezette: Kiszelly, Kun

Vasas: Nagy V. – Varga Dénes. 2, Kovács R., Hosnyánszky, Kis G. 1, Katonás 1, Steinmetz B. Csere: Takács B., Kállay 1, Vörös 1, Tóth M. 4, Hőna Edző: Földi László

Eger:
Valics – Hegedűs, Varga II Zs. 2, Binder, Bárány, Nyéki 1, Kiss Cs. 1. Csere: Decker Á., Erdélyi, Feltham 2, Hárai, Sántavy, Bundschuch. Edző: Gerendás György

Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 15/4
Kipontozódott: Decker Á. (19. perc), Katonás (29.)
Sárga lap: Gerendás (18.)

Több mint öt hónapja nem tudták igazán kiereszteni a hangjukat a Vasas szurkolói, a májusi bajnoki döntő óta ugyanis a mai volt az első hazai bajnoki mérkőzése csapatunknak, az ellenfél ráadásul ezúttal is az Eger gárdája volt, így nem akármilyen izgalmakra lehetett számítani.
Emellett az sem mellékes, hogy az olimpia óta igazi pólóláz uralkodik az országban, ebből adódóan a sajtó és a drukkerek is komoly létszámban képviseltették magukat az uszodában.
A sztárparádé azonban nem volt teljes, hiszen a mieink csapatából Varga Dániel, míg az Egerből Biros Péter és Szécsi Zoltán sérülés miatt nem ugrott vízbe a második fordulóban.
Persze ez mit sem von le a Teva-VasasPlaket érdemeiből, hiszen az utóbbi évek egyik legsimább meccsét produkáltuk a hevesiek ellen, a várt izgalmak tehát most elmaradtak.

Már az első támadásunkból gól született, az a Kis Gábor szerzett vezetést a mieinknek, aki tavaly még sárga-kékben tempózott.
A folytatásban Katonás is betalált egy kisebb kavarodás után, így hamar megnyugtató előnyt szereztünk.
A negyed közepén harsant fel először a Nagy Viktort éltető kórus, jogosan, hiszen kapusunk hatalmas bravúrt mutatott be egy emberelőnynél. Az már ma kiderült, hogy az olimpiáról lemaradó portás lesz az egyik nagy kedvenc a Komjádi-uszodában idén.

A második negyedet már Kis Gábor nélkül kezdte csapatunk, a centernek a válla sérült meg, így neki csak egy negyed jutott ezen a találkozón.
Ebben a periódusban mindössze két gól esett, Varga Zsolt és Vörös Viktor révén, így 3-2-es Vasas vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok.

A fordulás után elsősorban jó védekezésével tűnt ki csapatunk, a vendégek szinte lövésig sem jutottak, vagy ha igen, akkor Nagy Viktor húzta le a rolót.
A stabil hátsó játék azt eredményezte, hogy szép lassan elléptünk, a negyed végén már 6-2-re is vezettünk, Tóth Márton kettő, illetve Varga Dénes találatával.

Az utolsó negyed eleje igazi adok-kapokot hozott, potyogtak a gólok mindkét oldalon, Tóth Márton most is duplázott, de Varga Dumi is dobott egy olyan gólt, amely után még a bátyja is tapsolt a nézőtéren.
Utolsó találatunkat a sokat próbálkozó Kállay szerezte, ezzel beállítva a 10-6-os végeredményt.

Összességében megállapíthatjuk, hogy nem sok körömrágásra volt ok az idény első nagy derbijén, Földi László fiai végig éreztették a vendégekkel, hogy ezen az estén még megszorongatni sem lehet a bajnoki címvédőt.
Persze biztosak lehetünk benne, hogy lesz még nehezebb dolga a csapatnak…

A friss olimpiai bajnokok helyett ezúttal Tóth Márton volt a Teva-VasasPlaket húzóembere, hiszen egymaga négyszer vette be az ellenfél kapuját: - Az eredmény azt mutatja, hogy simán nyertünk, pedig minden egyes gólért nagyon meg kellett dolgozni, ezért büszke lehet magára a csapat. Örülök a teljesítményemnek, de nem szeretném magamra kihegyezni a győzelmet,  hiszen remekül kiszolgáltak a többiek, így az érdem közös.
Rengeteg munka vár még ránk, de kezd összeállni a csapat, a felkészülést pedig remekül fogja szolgálni a hétvégi belgrádi torna is, amelyet már mindannyian nagyon várunk.

Földi László vezetőedző így értékelt a vasassc.hu-nak:
- Sok mindenhez kellett alkalmazkodni a mai meccsen és ez úgy tűnik nekünk sikerült jobban. Főleg a második félidőben tudtunk az Eger fölé kerekedni, de a játékunkkal egyelőre nem vagyok maradéktalanul elégedett, még akkor sem, ha ilyenkor elsősorban az eredményesség a fontos.

dan     

 

 

 


Hirdetések