2008.10.05. | Vízilabda
Magabiztos, könnyed győzelemmel kezdte a TEVA-Vasas Plaket a 2008-09-es OB I-es bajnokság alapszakaszát. A 13-4-es sikerrel végződött találkozón hiányzott a csapatból Varga Dániel, ugyanakkor bemutatkoztak az új nyári szerzemények.

OSC-Opus Via - TEVA VasasPlaket  4:13 (0:4, 1:5, 0:2, 3:2)
Hajós Alfréd uszoda, 100 néző

Vezette: Juhász Gy., Németh A.,

OSC: Áts - Hangody, Sziklai, Benczur 1, Tóth L., Tiba, Gábor B. 3, 
csere: Tory, Szécsi D., Ibolya,  Klie, Ürögi, Cserdi, Gergely B.,
edző: Bíró Attila

Vasas: Nagy V. - Katonás 2, Varga Dénes 2, Steinmetz B., Kis G. 1, Kovács R. 3, Hosnyánszky 1,
csere: Tihanyi, Vörös 2, Kállay, Tóth M. 1, Takács B. 1, Hőna, Fülöp
edző: Földi László

Meglehetősen hideg, esős idő köszöntött ránk szombaton, az embernek nem nagyon volt kedve elmozdulni a radiátor mellől, ám ha a kedvencek szerepelnek aznap, akkor mindenképpen menni kell. De hova?
Kecskemétre vagy a Hajós Alfréd uszodába? Az igazi kihívás persze a Folyondár utcai zárt kapus röplabdameccsre való bejutás volt. Az extrém sportok kedvelői tehát a III. kerületi röplabdacsarnokunk felé vették az irányt, az izgalomra vágyók Kecskemétre utaztak.
Akik pedig a fűtött uszodában kívánták megtekinteni az aranycsapat bajnoki bemutatkozását (és vélhetően többgólos győzelmét), azok a Margitszigetet választották szombat este.

Ahol a Vasas térfelén láthatták melegíteni a két friss pekingi aranyérmest, Kis Gábort és Hosnyánszki Norbertet. Rajtuk kívül Vörös Viktor, Fülöp Bence és Tihanyi Bernát volt új arc a vízben. Régi-új játékos pedig a kölcsönből visszatérő Kállay Márk.
Hiányzott viszont egy két méteres olimpiai bajnok, a vállműtét után lábadozó Varga Dániel. Ő előreláthatólag október végén térhet vissza, addig nélküle kell venni a csapatnak az akadályokat.
Ez az OSC ellen nem is jelentett gondot, a mérkőzés tulajdonképpen már az első negyedben eldőlt, a nagyszünetre 9-1-es Vasas vezetéssel vonultak a csapatok. Kovács Róbert különösen elemében volt, 3 gólja mellett a gólpasszok kiosztásában is jeleskedett. 

Röviden összefoglalva a történteket, elöl nagyon gólképesek voltak a fiúk, hátul pedig Nagy Viktor lehúzta a rolót. Sem emberelőnyből, sem átlövésből, de még megúszásból sem tudtak túljárni kapusunk eszén.
A második félidőre aztán kissé visszavettek a fiúk, az utolsó negyedben már azt a luxust is megengedték maguknak, hogy elveszítsék a negyedet (nagyobb bajunk sose legyen).
A szerdai, Eger elleni rangadó főpróbája tehát remekül sikerült, a Komjádi-uszodában azonban várhatóan nehezebb mérkőzés vár majd a fiúkra. 

Babják Bence

 


Hirdetések