2020.05.26. | Vízilabda

A világ egyik legjobb kapusa érkezik az A-Híd VasasPlakethez, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Braniszlav Mitrovics – Drasko Brguljannal együtt – a csapat legrutinosabb tagja. Azt mondja, az új csapat legnagyobb erőssége az lesz, hogy nagyon motivált játékosok alkotják majd.

Bane – aki kiválóan beszél magyarul – éppen tíz éve szerződött Magyarországra, először a Ferencváros kapuját védte, majd a következő három szezont Debrecenben töltötte. 2014 és 2018 a ZF-Eger játékosa volt, az utóbbi két idényben pedig az OSC-ben védett. Most a Vasashoz igazolt.

„Nagyon boldog vagyok, hogy olyan csapatban folytatom, ami garancia arra, hogy továbbra is magas szinten vízilabdázzak. 35 éves vagyok, nem szerettem volna kihagyni azt a lehetőséget, hogy erős csapatban szerepeljek tovább. Nagy esélyt kaptam, kaptunk, elég gyorsan történt egyébként minden, egy hét alatt kiderült, hogy az OSC után a Vasasban folytatom. A vezetőség nagyon komoly elképzeléseket vázolt fel, szóval nagyon várom, hogy elkezdődjön a klubszezon” – fogalmazott csapatunk egyik légiósa.

Még Szerbiában van kapusunk, olyannyira, hogy a válogatottal kezdtek el edzeni.

„Laza edzésekkel elkezdtük a közös gyakorlást. Most szerintem az a legfontosabb, hogy mindannyian elérjünk egy bizonyos alapszintet fizikálisan. Az állóképességet kell fejleszteni, és jó az is, hogy egy kicsit együtt vagyunk. Az olimpia elhalasztása miatt most nem készülünk semmire a nyáron, de ettől függetlenül hasznosak ezek a napok, Dejan Savic kapitány egy-két új dolgot is szeretne kipróbálni. Minden válogatott számára egy új helyzet állt elő, és a halasztás nekünk nem jött túl jól, hiszen sok idősebb játékosunk van. De nem baj, megyünk előre. Két hónapig tartanak ezek az edzések, de biztos, hogy hamarabb utazom majd Budapestre, hiszen a Vasassal készülnünk kell a Magyar Kupára.”

Kérdés, mire lehet képes új csapatunk a bajnokságban?

„Ha csak a kereteket nézzük, papíron – szerintem – a 2-4. helyek valamelyike lehet a miénk. De úgyis minden a vízben dől el, minden csapatnak össze kell szoknia, ha új keretet épít. Ez eltarthat hosszabb ideig is, két hónap, hat hónap, senki sem tudja. Az biztos, hogy elég jó játékosaink vannak, köztük idősebbek, rutinosabbak, Drasko, Bátori, Bedő, és mellé a fiatalok. A legnagyobb előnyünk, hogy motivált csapat leszünk. Hiszen olyan játékosok vannak a keretben, akik a válogatott ajtaján kopogtatnának. A munka lesz a mi erősségünk.”

Braniszlav Mitrovics mellett Csoma Kristóf és a fiatal Korom Dániel lesz az A-Híd VasasPlaket kapusa.

„Kristóffal Egerben együtt játszottunk, nagyon magas szintű kapus, és örülök, hogy együtt leszünk most is, abban bízom, hogy toljuk majd egymást előre. Danit még nem ismerem annyira, de nagyon jókat hallottam róla. Várom a közös munkát Mátéfalvy Csabával, akivel korábban már találkoztam válogatott eseményeken is, tudom, hogy nagyon jó edző, nagy tapasztalatokkal. Régen is nagy sikereket ért el a kapusokkal, de idén januárban is sokat köszönhetett neki a válogatott, Vogel Soma és Nagy Viktor nagyon jó állapotban voltak az Eb-n. Megmondom őszintén, nagyon kíváncsian várom a munkát vele” – mondta Braniszlav Mitrovics.

(Fotó: Madar Dávid)

Az A-Híd VasasPlaket 2020/21-es keretét ebben a cikkben jelentettük be.

A Bátori Bencével készült interjú itt olvasható.

Bedő Krisztiánnal készült interjúnkat itt lehet elolvasni.

Vadovics Viktorral ezen a linken lehet megismerkedni.

Szatmári Kristóffal is beszélgettünk, itt lehet elolvasni az az interjút.

Szava Randjeloviccsal készült interjúnk itt tekinthető meg.

Korbács Gábor is nyilatkozott új csapatáról.


Hirdetések