Jenkei Dániel, 2020.05.21. | Vízilabda

A fiatal és vasasos kötődésű játékosok mellett olimpiai és világbajnokokkal megerősített kerettel vág neki az A-Híd VasasPlaket az előttünk álló szezonnak.

Ahogy azt már az új névadó szponzor bejelentésekor közzétettük, az A-Híd VasasPlaket együttesét Vad Lajos irányítja majd vezetőedzőként a 2020/21-es szezonban, a segítője Bóbis Máté, míg a kapusedző Mátéfalvy Csaba lesz.

Az utóbbi időszak tárgyalásainak köszönhetően pedig immár a játékoskeret összetétele is véglegessé vált.

A VasasPlaket jelenlegi keretéből kapusfronton Csoma Kristóf és Korom Dániel marad piros-kékben, de továbbra is vasasos játékos lesz a klubhűséget megtestesítő Takács Bálint, az idén remek szezont produkáló Sélley-Rauscher Domonkos, az ígéretes fiatalok közül pedig Bóbis Botond, Simon Henrik és Pardi Bende is.

Új igazolásként érkezik a 2013-as barcelonai világbajnokok közül Bátori Bence (korábbi klubja: Szolnok) és Bedő Krisztián (korábbi klubja: Noisy-Le-Sec), a felnőtt válogatottig már szintén eljutó, 1998-as születésű Vadovics Viktor (korábbi klubja: Miskolc), valamint a saját nevelésű Szatmári Kristóf, aki eddig Szolnokon pólózott, illetve az UVSE eddigi játékosa, Korbács Gábor is.

Három kiemelkedő légiós is lesz az új keretben, akik egyaránt az OSC-től érkeznek. Két szerb olimpiai, világ, - és Európa-bajnok: a kapus Braniszlav Mitrovics és a bekk Szava Randjelovics. A harmadik érkezőt, a montenegrói vb és Eb-ezüstérmes Drasko Brguljant pedig aligha kell bemutatni a piros-kék szurkolóknak, hiszen igazi közönségkedvenc volt csapatunknál, ahová 2014 után tér vissza.

Valamennyi új játékosunkkal interjút közlünk holnapunkon a következő napokban.
 

VÉLEMÉNYEK

Markovits László, a Vasas SC elnöke: - Mozgalmas heteken vagyunk túl, megmondom őszintén már kicsit elszoktam a vízilabdaelitet övező kiemelt figyelemtől, beleértve ennek minden pozitívumát és árnyoldalát. Ahogy szokták mondani, minden jó, ha a vége jó: a Vasas egy új névadó szponzorral és jóval erősebb kerettel vág neki a következő idénynek. Innentől kezdve számomra elsősorban a szurkolás marad, ezúton is sok sikert kívánok a csapatunknak!
 

Apáthy Endre, az A-Híd tulajdonosa: - Örülök annak, hogy nemcsak egy nagyon jó keretet sikerült összeállítani a 2020/2021-es szezonra, hanem emellett a szakmai stáb összetétele is garancia a minőségi munkára.  Ez a két tényező nagy reményeket táplál bennünk, és ennek köszönhetően az A-Híd is hosszú távra tud stratégiailag tervezni a Vasassal.
 

Méhes Jenő, a vízilabda szakosztály igazgatója: - Az új támogató érkezésének köszönhetően bátrabb szakmai célokat tudunk megfogalmazni a jövőre nézve. Fiatal csapatunk lesz, több saját nevelésű játékossal, és olyan magyar vízilabdázókkal, akiknek reális esélye van a válogatottságra. Bízom benne, hogy a Vasas-szurkolók is visszatalálnak a Komjádi-uszodába, és az ő segítségükkel újra a bajnokság élmezőnyéhez tartozhatunk majd.
 

Vad Lajos, az A-Híd VasasPlaket vezetőedzője: - Azzal kezdeném, hogy ez a keret lehetőséget ad nekünk arra, hogy a Vasas múltjához, illetve az A-Híd és a Plaket támogatásához méltó eredményeket érjünk el. Függetlenül attól, hogy több játékossal is dolgoztam már együtt, most teljesen új csapatot kell építenem, ami komoly kihívás, de volt már ilyenben részem, nem is egyszer. Ahogy mondani szokás, lakva ismerszik meg az ember, így kíváncsian várom a közös munka kezdetét. Jelen állás szerint június 2-án tudunk először vízbe szállni az új csapattal, de ekkor még nem lesz velünk a három légiósunk, akik a szerb, illetve a montenegrói válogatottal készülnek ezekben a hetekben. Egy dolgot biztosan ígérhetek, a rend és fegyelem lesznek a fő alapelveim a Vasasnál is, hiszen csak így lehet eredményt elérni.


Az A-Híd-VasasPlaket kerete a 2020/21-es szezonra:

Braniszlav Mitrovics, Csoma Kristóf, Korom Dániel – kapusok

Szava Randjelovics, Drasko Brguljan, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Bóbis Botond, Korbács Gábor, Pardi Bende, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szatmári Kristóf, Takács Bálint, Vadovics Viktor.

Vezetőedző: Vad Lajos, másodedző: Bóbis Máté, kapusedző: Mátéfalvy Csaba

 


 

Bemutatjuk az újakat
Braniszlav Mitrovics (posztja: kapus)

1985. január 30-án született Újvidéken.

Épp tíz éve szerződött Magyarországra, először a Ferencváros kapuját védte, majd a következő három szezont Debrecenben töltötte. 2014 és 2018 a ZF-Eger játékosa volt, az utóbbi két idényben pedig az OSC-ben védett, az egyik legrutinosabb légiós a mezőnyben.

Bane – aki kiválóan beszél magyarul – Rióban olimpiai bajnok lett a szerb válogatottal, egy évvel korábban Kazanyban világbajnoki címet szerzett, ahol a torna legjobb kapusává választották. 2012-től sorozatban négyszer lett Európa-bajnok, a szerb aranykorszak meghatározó játékosa.
Drasko Brguljan (posztja: bekk)

1984. december 27-én született Kotorban.

A Vasas-szurkolók egyik kedvence volt 2011 és 2014 között, most visszatér a Komjádi-uszodába a montenegrói játékos. 2012-ben bajnoki címet ünnepelhetett a VasasPlakettel, többi magyar bajnoki érmét (két ezüstöt és két bronzot) már az OSC-vel szerezte, ahol 2014 óta játszott.

2008-ban Európa-bajnok lett a montenegrói válogatottal, van két ezüstje és egy bronzérme is az Eb-kről, utóbbit éppen idén januárban, Budapesten szerezte meg a fiatal válogatott vezéreként. 2013-ban világbajnoki ezüstérmes lett (a döntőben a magyar válogatott győzte le Montenegrót). Roppant rutinos pólós (a labdaszerzések nagymestere is), aki nagyon jól ismeri a magyar mezőnyt.
Szava Randjelovics (posztja: bekk)

1993. július 17-én született Nisben.

Már olimpiai bajnokként szerződött az OSC-hez 2017-ben (az olasz Brescia együttesétől), előtte Rióban ért a csúcsra a szerb válogatottal. Kazanyban a világbajnoki címet is megszerezte azt megelőzően, két évvel később a budapesti vb-n bronzérmes lett a nemzeti csapattal. 2018-ban Európa-bajnoki címet szerzett.  Roppant hasznos játékos, sokoldalú játékos.

Bátori Bence (posztja: szélső, kapás)

1991. december 28-án született Budapesten.

Barcelona világbajnoka 2013-ban. A válogatottban ez a legszebb eredménye, de ott volt a 2016-os belgrádi Eb bronzérmes csapatában is, ahogyan van Világkupa- és Világliga-ezüstje is. Universiadét is nyert Kvangdzsuban. Az UTE-ban nevelkedett, majd a Honvéd játékosa volt, onnan igazolt Egerbe 2011-ben, ott három évet játszott, kétszer is bajnok lett a csapattal. 2014 és 2017 között az OSC játékosa volt, ezután a Szolnokban szerepelt, amellyel európai Szuperkupát nyert.


Bedő Krisztián (posztja: center)

1993. május 4-én született Nagykanizsán.

Együtt nyert világbajnokságot Bátori Bencével Barcelonában, ahová Benedek Tibor szövetségi kapitány némi meglepetésre vitte ki. Meghálálta a bizalmat, jól játszott 20 évesen a tornán. Első fővárosi klubja a BVSC volt, ahol négy évig játszott, 2013-ban igazolt Egerbe, ott öt szezont húzott le, a többi közt bajnok lett a csapattal. A 2018/19-es szezont Miskolcon kezdte, ahogyan a mögöttünk hagyott idényt is, de onnan távozott szezon közben. Egy francia csapathoz írt alá, de nyártól ismét itthon játszhat. Az A-Híd VasasPlaketben tehet majd azért sokat, hogy ismét számoljanak vele a magyar válogatottban.


Vadovics Viktor (posztja: rossz kéz szélső)

1998. június 24-én született Budapesten.

Az UVSE-ben nevelkedett pólós, aki ifjúsági világbajnok lett Isztambulban 2014-ben (a két évvel idősebbek között), 2016-ban pedig ifi vb-bronzérmet szerzett. Az utánpótlás-válogatottakban rendszeresen számolt vele Horkai György, roppant alázatos – balkezes – játékos, aki a 2016/17-es idény óta vízilabdázott Miskolcon. Märcz Tamás is számított rá, többször is ott volt a válogatott bő keretében. Testvére, Vadovics László a Vasas ificsapatának játékosa. A két fiú egymás ellen játszott 2019 januárjában, amikor a Vasas megnyerte a Komjádi Kupát, a döntőben a Miskolc ellen diadalmaskodva.


Szatmári Kristóf (posztja: kapás hátsó)

1997. január 6-án született Budapesten.

Együtt nyerték meg „Vadóval” az isztambuli ifi vb-t.  „Egér” a Vasasban kezdett el vízilabdázni, a 2010/11-es gyermek bajnokságban például 89 gólt szerzett. 2012-ben igazolt az UVSE-hez, itt lett meghatározó tagja a magyar utánpótlás mezőnynek. 2016-ban le is csapott rá a Szolnok, tagja volt a bajnoki címet, Magyar Kupát, Bajnokok Ligáját, hazai és európai Szuperkupát is nyerő csapatnak. Egy évet a Pécs csapatában játszott (a 2017/18-as) idényben, most Szolnokról tér vissza a fővárosba.


Korbács Gábor (posztja: rossz kéz kapás)

1998. április 5-én született Budapesten.

Az egyetlen olyan érkező, aki pályafutása során csak egy csapatban, az UVSE-ben szerepelt. Végigjárta a klub utánpótlás együtteseit, és több bajnoki címet is szerzett ezekben az években.  Az utóbbi két idényben a rendkívül fiatal átlagéletkorú UVSE tagjaként alkotott maradandót Benedek Tibor irányításával az OB I-ben. Legemlékezetesebb gólja 2019 márciusában esett, amikor 2 másodperccel a vége előtt egyenlített az AVUS Szombathely elleni bajnokin.


Hirdetések