Dobos Sándor, 2020.05.22. | Vízilabda

Négy idény után vált klubot a 22 éves Vadovics Viktor, aki a rosszkéz oldalon lesz meghatározó játékosa az A-Híd VasasPlaketnek. Több korábbi klub-, illetve válogatottbéli csapattársával, kortársával játszhat együtt az új Vasasban, és ez mindenképp biztató a jövőbeni eredményességre nézve.

A járvány lecsengőben, de edzések még nincsenek. Hogy vagy ebben a mostani helyzetben?

Jól vagyok, edzegetek a magam módján, próbálom karbantartani magamat. Sok dolgunk sajnos még nincs, így az egyetlen, amit tehetünk, hogy figyelünk a fizikai állapotunkra. Nagyon hiányzik a víz, az uszodai közeg, anélkül azért elég nehéz űzni ezt a sportágat edzésszinten is. Az Eger ellen játszottuk az utolsó bajnokit, ami után kaptunk egy kis szünetet, aztán rövid időn belül kiderült, hogy leáll a bajnokság, így nem sokkal utána hazaköltöztem Budapestre.

Aminek egy idő után objektív okai is voltak, hiszen a Vasashoz szerződtél. Lehetett azt hallani, hogy már korábban is keresett a klub, de csak most jött létre a megegyezés. Hogy zajlott a gyakorlatban a tárgyalássorozat?

Igen, már korábban is szó volt a Vasasról, de úgy volt, hogy a szezon után az Egerben folytatom. Aztán Szécsi Zoltán korrekten jelezte még hetekkel ezelőtt, hogy a klubnál elfogyott a pénz, szóval amennyiben van más ajánlatom, fogadjam el. Méhes Jenő kitartóan keresett, és egy idő után már tudtam, hogy kik érkeznek a Vasashoz, és az a csapat, amelyik kirajzolódott, nagyon szimpatikus volt számomra. Vannak, akikkel még az UVSE-ben játszottam együtt, van, akivel a Miskolcban vagy az utánpótlás válogatottban. Örültem az OSC-ből érkező légiósoknak is, szóval nagyon erős csapatunk lehet, jó és szimpatikus játékosokkal.

Sok fiatal lesz a csapatban, ez előny?

Igen, én nagyon bizakodó vagyok. Miskolcon is alapvetően fiatal volt a csapat, és most is az lesz, szóval egy hasonló tempót tudunk diktálni a meccsek alatt, legalábbis nem lesz nagy eltérés a játékosok között, és ez előny. Mivel közel állunk korban egymáshoz, talán jobban megértjük egymást egyébként is, és könnyebben alkalmazkodunk egymáshoz.

Milyen szereped lehet a csapatban?

Még fiatal vagyok, jól tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm, minden téren van még mit csiszolni a játékomon. De bízom benne, hogy idővel vezérszerepem lehet.

Milyen volt ez a négy miskolci év? Azért ez nem kevés, főleg egy fiatal játékos számára.

Abszolút jól éreztem magam, hálás is vagyok a klubnak a lehetőségért. Kicsit fáj is a szívem, de van, amikor egy játékosnak váltania kell, most már kellett egy kis környezetváltozás. Sokat tanultam Miskolcon, a csapattársaktól és az élettől is, igazából ott lettem felnőttjátékos. Örülök, hogy végül Budapesten folytatom, hiányzott már azért a város, szeretek itt élni.

Más tekintetben is felnőttél, hiszen – talán kevesebben tudják – büszke apuka vagy. Fiatalon lettél édesapa, ami egy csodás dolog, de a mindennapokat át kellett szervezned, gondolom.

Igen, ez így van. Szófia 14 hónapos már, egyre látványosabban és gyorsan fejlődik, nyílik ki számára a világ. Nagyon hálás vagyok az édesanyjának, aki Debrecenben él, és jól tudja, hogy vízilabdázóként elég feszített az időbeosztásom, így rugalmas az életünk ebben a tekintetben. Hetente kétszer látogattam őket Miskolcról, és a jövőben is jól össze tudjuk majd egyeztetni a dolgokat.

Ha már családi körülmények, testvéred, Laci a Vasas OB I/B-s csapatának tagja, illetve most „öregedett” ki az ifikorosztályból. Egyelőre nem tudni, indulhat-e a Vasas az OB I/B-ben, mit gondolsz róla?

Nagyon jó a kapcsolatunk, és most többet is leszünk majd együtt. Ha nem lesz OB I/B, akkor váltania kell neki is, de Plézer Jani már jelezte, hogy segít ebben minden olyan játékosnak, aki kiöregedett az ifiből. Szurkolok neki, hogy jó csapatot találjon. Egyébként a bátyám, Ákos is az OB I/B-ben játszik, de ő inkább a civil életére koncentrál.

Tavaly év elején Lacival egymás ellen játszottatok a Komjádi Kupa döntőjében. Hogyan emlékszel vissza erre, illetve milyen emlékeid vannak a Komjádi-uszodáról?

A Vasas menetelése tavaly a Komjádi Kupában nagyon emlékezetes, tényleg le a kalappal a csapat előtt, nagyon egyben voltak, nagyon jól megértették egymást a vízben. Főleg az út a győzelemig volt szép, nagyon erős csapatokat győztek le. Szerintem mi is jó csapat voltunk, beleadtunk mindent, az ezüstéremre futotta. A Komjádiban kezdtem a KSI előkészítő csoportjában úszni, onnan igazoltam az UTE-be. Szeretem az uszodát, azért ez a magyar vízilabda egyik emblematikus helyszíne. Ahogyan a Vasas is az egyik legnagyobb múlttal bíró klub, szóval örülök, hogy itt lehetek, és remélem, méltók leszünk az elődökhöz.

(Fotó: vlv.hu)

Az A-Híd VasasPlaket 2020/21-es keretét ebben a cikkben jelentettük be.

A Bátori Bencével készült interjú itt olvasható.

Bedő Krisztiánnal készült interjúnkat itt lehet elolvasni.


Hirdetések