Dobos Sándor, 2017.10.03. | Vízilabda

A VasasPlaket szerdán elkezdi a 2017/18-as bajnoki idényt. A minimális cél a legjobb nyolc közé kerülés. 

A szezon már elkezdődött, hiszen szeptember végén három tétmérkőzést játszott a VasasPlaket a szolnoki BENU Magyar Kupa-selejtezők során. Jól is sikerült a hétvége, hiszen az UVSE és a KSI legyőzésével a csapat bejutott a legjobb nyolc közé, függetlenül a zárómérkőzésen, a Szolnoki Dózsától a papírformának megfelelően elszenvedett vereségtől.

Azóta már ismert a negyeddöntős ellenfél is, a hétfői sorsolás eredményeképpen az OSC ellen kellene igen nagy bravúrt bemutatni a november 25-26-i páros mérkőzés során az elődöntőbe jutásért.

Az OB I idei szezonja a tavalyihoz hasonló lebonyolítás mellett zajlik, azaz az alapszakaszban két nyolcas csoportban küzdenek a csapatok, váltott pályaválasztás mellett 14 mérkőzés vár a klubokra. Az ezt követően kialakult sorrend alapján a két csoport első négy-négy helyezettje a középszakasz felsőházában folytatja (a többiek ugyanígy az alsóházban), és a másik csoport négy továbbjutójával vív mindenki két-két bajnokit. A nyolc további meccs után a felsőház első helyezettje a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik a bajnoki elődöntőért.

A VasasPlaket a Szolnok, a Ferencváros, a BVSC, a Kaposvár, a Debrecen, az UVSE és az újonc Szombathely társaságában az A-csoport tagja, várhatóan a BVSC-Debrecen-Kaposvár hármassal vívja a legnagyobb csatát a négy közé jutásért.

„Nagyon nehéz szezon elé nézünk, hiszen talán a tavalyinál is kiegyenlítettebb a mezőny. Minden mérkőzés élet-halál harc lesz, a hibák kijavítására alig van lehetőség. Ugyanakkor úgy érzem, ez egy egységes csapat, ezt bizonyítottuk Szolnokon is, és ha elkerülnek minket a sérülések, betegségek, akkor képes lehet a csapat elérni a céljait” – fogalmazott Földi László a bajnokság egészéről.

Az egységesség és stabilitás egyik oka, hogy a külföldi játékosok távozása mellett mindenki maradt a klubban, a rutinos játékosok továbbra is a Vasas kötelékében pólóznak, ráadásul a fiatalok, így Burián Gergely, Bencz Rolf vagy Simon Henrik tovább kamatoztathatják látható fejlődésüket.

Két játékost igazolt a VasasPlaket, Sélley-Rauscher Domonkos és Miklós Levente további lendületet adhat a csapatnak.

A bajnokság kiegyenlítettsége miatt nagyon fontos lenne a jó rajt, és erre a sorsolás okán meg is lehet a lehetőség. A szerdai, UVSE elleni mérkőzés után szombaton a Debrecen, október 12-én pedig a Kaposvár érkezik a Komjádi-uszodába. Merthogy a mieink ismét a Komjádiban játsszák hazai mérkőzéseiket, a somogyiak elleni találkozót az M4 Sport is közvetíti majd. A negyedik körben az újonc, de megerősödő Szombathely ellen kell bizonyítani.

A cél nem lehet más, mint az első négy bajnokin 12 pontot szerezni, ez a bravúr kiváló alapot jelenthet a bajnokság további szakaszára.

 Az OB I idei szezonjának csoportbeosztása:

A-csoport: Szolnoki Dózsa-Közgép, FTC-PQS Waterpolo, BVSC-Zugló, VasasPlaket, Kaposvári VK, Debreceni VSE, UVSE, AVUS Szombathely

B-csoport: ZF-Eger, A Híd-OSC Újbuda, Pannergy-Miskolci VLC, Contitech-Szeged, RacioNet-Honvéd, PVSK-Mecsek Füszért, Tatabánya, Metalcom-Szentes

A VasasPlaket kerete a 2017/18-as szezonban

Jónás György, Tihanyi Bernát – kapusok

Bencz Rolf, Burián Gergely, Babay Árpád, Bóbis Máté, Sélley-Rauscher Domonkos, Miklós Levente, Marnitz Gergő, Hőna Dávid, Takács Bálint, Simon Henrik, Steinmetz Ádám

Az ifjúsági keretből lehetőséget kaphat az OB I-ben: Trombitás Tamás, Makszim Soma, Péter Levente

Az első 5 forduló programja:

Október 4., szerda, 18.45: UVSE–VasasPlaket
Október 7., szombat, 19.00: VasasPlaket–Debreceni VSE
Október 12., csütörtök, 20.30: VasasPlaket–Kaposvári VK (TV: M4 Sport)
Október 21., szombat, 18.00: AVUS Szombathely–VasasPlaket
Október 28., szombat, 18.00: VasasPlaket–Szolnoki Dózsa

A teljes menetrendért ide kell kattintani.

D.S.


Hirdetések