Dobos Sándor, 2017.09.23. | Vízilabda

A KSI és az UVSE elleni mérkőzést is megnyerte a VasasPlaket, ezzel a zárónap előtt továbblépett a sorozat következő szakaszába.

BENU Magyar Kupa-selejtező, 1. játéknap:

UVSE – VasasPlaket 4-11 (1-3, 0-2, 0-3, 3-3)
Szolnok, vezette: 
Berki, Székely

Vasas: Jónás – Bencz, Bóbis 1, Babay, Burián, Simon H. 1, Takács. Csere: Miklós 1, Sélley-Rauscher 2, Hőna 2, Marnitz G. 4, Steinmetz Á., Makszim. Vezetőedző: Földi László

KSI SE – VasasPlaket 8-17 (4-4, 1-5, 1-5, 2-2)
Szolnok, vezette: Berki, ifj. Kenéz

Vasas: Jónás – Bencz, Bóbis M. 1, Babay 1, Burián 2, Simon H. 2, Takács 2. Csere: Tihanyi (kapus), Miklós L. 1, Sélley-Rauscher 2, Hőna, Marnitz G. 5, Steinmetz Á. 1, Péter L. Vezetőedző: Földi László

Délelőtt: KSI–VasasPlaket

Elkezdődött a 2017/18-as vízilabdaszezon, méghozzá a kupaselejtezők első napjának küzdelmeivel. A VasasPlaket Szolnokon játssza a selejtezőket, és a mieink számára kötelező győzelemnek számított az első osztályból kiesett KSI elleni első mérkőzés.

Nos, az is lett a vége, de azért el kellett telnie egy negyednek, hogy belemelegedjenek a srácok. Az első nyolc perc után ugyanis még csupán 4-4 állt az eredményjelzőn. Ahogy várni lehetett, szép lassan azért elfáradtak a fiatalok, miközben a mieink feljavultak támadásban – különösen Marnitz Gergőnek jött meg a lövőkedve.

Bár a negyedik negyed elején gyorsan gólt kapott a VasasPlaket, ekkor már nyolcgólos volt az előnye, így a KSI csak alkalomadtán tudott szépíteni a táblán.  

Csapatunk végül 17-8-ra győzött, így megágyazott az UVSE elleni mérkőzésnek.

„Idény eleji forma, biztató jelekkel” – összegzett röviden Földi László a találkozót követően. „Kellett egy negyed, az esti kemény lesz” – ezt már Miklós Levente mondta az első idei tétmeccs után.

A másik délelőtti találkozón az UVSE a második negyedbeli játékával a nagyszünetben még 8-5-re tartotta a Szolnokot, de aztán a címvédő, bajnok és BL-győztes hazaiak erőt demonstráltak.

Délután: UVSE–VasasPlaket

Kora este egy nagyobb falat várt csapatunkra, ráadásul az UVSE lesz az ellenfél hamarosan (október 4-én) az első bajnoki mérkőzésen is – nem ártott olyan játékot produkálni, ami megmarad az emlékekben a közeljövőre.

Nos, ismét egy izgalmasabb első negyedet tudhatott maga mögött a csapat, de aztán szép lassan nyomatékosította erőfölényét. Örömteli volt, hogy új játékosunknak, Sélley-Rauscher Domonkosnak különösen jól ment, ő a hétvégét megelőzően elmondta, mennyire fontos neki ez a találkozó, amikor is volt csapata ellen ugrik vízbe.

3-1-es első negyedet követően egy remek védekezéssel tarkított második jött, ami már csak azért is sikerült jól, mert Hőna Dávid a nagyszünet előtti másodpercekben talált be, ezzel 2-0-ra nyertük a szakaszt, amit 5-1-es számszerű eredményt jelentett a nagyszünetben.

A harmadik negyed elején fontos emberelőny maradt ki, de szerencsére igen jól működött a védekezése a csapatnak, ez pedig biztató volt a mérkőzés hajrájára érkezvén. Mellesleg 3-0-ra megnyertük a negyedet, ezzel 8-1-re mentünk az utolsó negyed előtt.

Később sem ment az UVSE-nek támadásban, így egy-egy elhamarkodott támadás-befejezés is belefért a VasasPlaketnek.

A vége könnyed győzelem, amellyel csapatunk ott van a negyeddöntőben, és várhatja a sorsolást.

Vasárnap ezzel együtt még marad egy mérkőzés, méghozzá a bombaerős Szolnok ellen – ott lehet igazán tovább csiszolni a játékot.

„Újra a legjobb nyolcban” – summázta a két szombati mérkőzést Földi László vezetőedző.

Bóbis Máté csapatkapitány pedig így összegzett az esti meccs után:

„A mérkőzés kulcsa a védekezés volt, egész jól megoldottuk, a stabil védekezés egy nagyon jó kapusteljesítménnyel párosult. A szezon elején vagyunk, vannak hibák, amiket látunk, a jövőben azon dolgozunk, hogy ebből kevesebb legyen. Örülök a továbbjutásnak. A Szolnok nagyon jó csapat, fizikálisan nagyon nehéz meccsre számítok vasárnap, ahol remélem, a fiatalok sokat játszanak majd.”

A további mérkőzéseken:

Szolnoki Dózsa–UVSE 20-5 (5-2, 3-3, 5-0, 7-0)
KSI SE–Szolnoki Dózsa 6-18 (1-6, 2-6, 1-4, 2-2)

A csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa 6 pont – továbbjutott a negyeddöntőbe
2. VasasPlaket 6 pont – továbbjutott a negyeddöntőbe
3. UVSE 0 pont
4. KSI 0 pont

Szeptember 24., vasárnap:

UVSE – KSI SE – 11:00
Szolnoki Dózsa–VasasPlaket – 12:45

Dobos Sándor            


Hirdetések