Dobos Sándor, 2017.09.20. | Vízilabda

Két fiatal játékos érkezett a VasasPlaket csapatához a nyáron, a hétvégén már élesben bizonyíthatnak.

Egyikőjük esetében nem feltétlenül jogos az „új fiú” megállapítás, hiszen a Miskolcról érkező Miklós Leventének nem ismeretlen a Komjádi-uszoda, ugyanis a Vasasban kezdte a vízilabdát 2008-ban, visszatér tehát hozzánk.

A 2013-14-es szezonban már a KSI-ben játszotta végig az ifibajnokságot, három évig pólózott a sportiskolásoknál, ezt követően igazolta le a nagyobb terveket szövögető Miskolc. A tavalyi évadban 23 bajnokit játszott a borsodiak keretében, 7 gólt szerzett, részese volt tehát annak, hogy a borsodiak kiharcolták az Euro Kupában való indulás lehetőségét.

„Főként az az oka a váltásomnak, hogy több játéklehetőséget szeretnék kapni, erre pedig a Vasasban lesz módom. Földi László megkeresett, és pont azt a koncepciót vázolta fel, ami nekem szimpatikus volt. Fiatal vagyok, itt fejlődhetek tovább. A másik szempont az volt, hogy nyugodtan folytathatom a tanulmányaimat. Befejeztem az alapképzést az egyetemen, most pedig a mesterképzést kezdhetem itt Budapesten. Azért azt is el kell mondanom, hogy kicsit a szívem is hazahúzott, mégiscsak itt kezdtem a pólót, örülök, hogy visszatértem” – indokolta meg döntését Miklós Levente, aki a Corvinus Egyetem pénzügy-számvitel szakán folytatja a mesterképzését.


Miklós Levente és Sélley-Rauscher Domonkos

„Viszonylag új egyébként a helyzet, mert kevés játékost ismertem személyesen a mostani csapatból, Burián Gergővel, Bencz Rolffal játszottam együtt még. Viszont nagyon befogadóak voltak az idősebbek, nyitottak, kíváncsian várom a szezont” – tette hozzá a rossz kéz oldalon játszó pólósunk, akit egyébként próbáltak marasztalni Miskolcon, de végül mégis a váltás mellett döntött.

Sélley-Rauscher Domonkos BVSC-nevelés, a 2013-14-es idénytől már az UVSE sikereiért tett. Tagja volt a juniorválogatott idei vb-keretének, Belgrádból negyedik hellyel tért haza a nemzeti csapattal.

„Földi László keresett meg az átigazolási szezonban, elmondta, hogy lenne lehetőség a Vasasban szerepelni, megadná azt a mennyiségű játéklehetőséget, amit az UVSE-ben is megkapok vagy egy kicsit többet. Kicsit gondolkodtam, de belevágtam, mert szerettem volna egy kicsit előrelépni, és egy stabilabb csapatban játszani. Úgy érzem, a Vasas egy ilyen klub, ráadásul szerettem volna Budapesten maradni az egyetem miatt, ami nagyon fontos nekem, így ideálisnak gondolom a váltást. A benyomásaim pozitívak, nem kellett csalódnom” – mondja a kapásoldalon játszó „Doma”, aki szintén a Corvinuson tanul, és szintén pénzügy-számvitel szakon.

A kapásoldalon szereplő játékos korábban már elmondta véleményét a junior világbajnoki szereplésről közvetlenül a torna után, de pár héttel később, már kicsit tisztább fejjel is hasonlóan vélekedik a szerbiai tornáról:

„Nyilván ilyenkor már kicsit tisztább fejjel lehet beszélni a történtekről, és én egy nagyon szép emléknek tartom a világbajnokságot, függetlenül attól, hogy érmet végül nem szereztünk. Szerettem a válogatottban játszani, hiszen fejlődhetett a játékom azokban a hetekben, azokon a tornákon”.

Muszáj kiemelnünk a két játékos tudatos hozzáállását, elvégre manapság talán ritkább az, amikor egy fiatal párhuzamosan figyel sportolói és civil életére is.

„Márpedig muszáj. Domával szoktunk erről beszélgetni, és mindketten úgy gondoljuk, 35-40 év után is van élet. Gondolni kell arra, mit kezdünk majd magunkkal a vízilabda után” – fogalmazott Miklós Levente, aki csapattársához hasonlóan a legjobb nyolc közé jutást tűzte ki célként a bajnokságra.

A két ambiciózus fiatalember a múlt heti debreceni felkészülési tornán játszott először élesebb meccseket a Vasasban, a hétvégén viszont már téttel bír a Szolnokon játszandó három kupaselejtező (az UVSE, a KSI és a Szolnok ellen).

D.S.


Hirdetések