2012.12.05. | Klub

Kedd délután ünnepélyes keretek között átadták a sportolóknak a Vasas SC edzőcsarnokát. Az avatáson részt vett Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke és Tarlós István főpolgármester.

A beruházás kivitelezés részének teljes költségvetése nettó 438 millió forint volt, amelynek 70%-át TAO támogatások biztosították, a fennmaradó 30%-át pedig a kormány támogatása adta. Az ingatlan a Magyar Állam tulajdonát gyarapítja, míg a vagyonkezelő a Vasas Sport Club, 2004. december 1. óta. Ezzel a bővítéssel a Fáy utcában több, mint 1,3 milliárd Ft állami vagyont növelő sportcélú beruházás valósult meg az elmúlt években.

A kézilabdacsarnok bővítése során egy kétszintes, összesen 2.600 m² területű edzőcsarnok került megépítésre. A földszinten egy 20x20 méteres edzőterem (ökölvívóterem), illetve az egész edzőcsarnok öltöző és egyéb kiszolgáló helységei kaptak helyet. Szintén a földszinten kapott helyet egy közel 100 m²-es komplett erősítőterem. Az emeleten került megépítésre egy 45x24 méteres, szabvány szerinti, kézilabda pálya, és a hozzátartozó kiszolgáló helységek.
A csarnok bővítésének köszönhetően a kézilabda szakosztály edzéslehetőségei bővülnek, de az idén százéves birkózó szakosztály valamint az ökölvívó szakosztály is lehetőséget kap az edzőcsarnok használatára. Az edzőcsarnok tökéletes kiegészítése a meglévő versenycsarnoknak, mivel így a terület összességében alkalmas nagyobb utánpótlás és felnőtt tornák és kupák megrendezésére mind csapat mind egyéni sportágakban.

Az eseményen a csarnok bejáratánál Markovits László a Vasas SC elnöke köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnököt és Tarlós István főpolgármestert.
Megjelent az ünnepségen több vezető tisztségviselő így: dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár, dr. Tóth József a XIII. kerület polgármestere, Bús Balázs a III. kerület polgármestere, Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója, Czene Attila a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, Vetési Iván a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.
Természetesen ott voltak a Vasas SC elnökségének tagjai is, egykori legendás sportolóink, köztük olimpiai bajnokaink, dr. Faragó Tamás, Gedó György, Ihász Kálmán, Kenéz György, Kovács István, dr. Steinmetz Ádám, Szentmihályi Antal, a Vasas-család olyan nagyságai mint Fleck Ottó, Gabuláné Brinzay Margit, Ihászné Hajós Mária, Berendy Pál, dr. Puskás Lajos, Raduly József.

Az események sora a földszinti ökölvívó teremben kezdődött, ahol rövid időre Orbán Viktor is bokszkesztyűt öltött.

Az emeleti kézilabda csarnokban került sor magára az ünnepségre, ahol Markovits László üdvözölte a megjelenteket és köszönetet mondott mindazoknak, akik a csarnok elkészültéhez támogatást nyújtottak, munkájukkal elősegítették annak megépülését.

Tarlós István egyebek között a Vasashoz, annak sportolóihoz kötődő élményeit elevenítette fel, és hangsúlyozta, hogy a sport nevel is, nevel mindarra, amely az utóbbi évtizedekben kezd leértékelődni, ám nehéz élni nélküle. 
Orbán Viktor kiemelte, hogy a sport támogatása mennyire fontos a társadalom jövőjének szempontjából, elmondta: „Nekünk most az egyik legfontosabb feladatunk, hogy visszacsábítsuk a fiatalokat a sportpályákra. A fiatalok csaknem egyharmada sportol csak rendszeresen egy olyan országban, amely az olimpiákon szerzett érmek tekintetében a nyolcadik a világon”

Sor került a 2011/2012-es szezon felnőtt és utánpótlás csapatsportág díjainak átadására, majd  az alkalomhoz illő fordulattal Orbán Viktor miniszterelnök egy kézilabdát vett a kezébe. A labda ezután Tarlós István - Markovits László – Simicskó István - Vetési Iván – Mocsai Lajos – Rajz Ferenc - Kuczora Csenge (ASI 2000-es korosztály) – Dóczi Sára (ASI 97-es korosztály) – Bognár Zsuzsanna (Vasas felnőtt kézilabda) útvonalon jutott el Tóth Orsolyáig (Vasas felnőtt kézilabda), aki pedig Tizintzis Alexandra kapujába lőtte azt, pontot téve a csarnok birtokba vételére.



                                                        fotó: Doba István és Zádor Péter


Hirdetések