Dobos Sándor, 2019.07.05. | Klub

A Vasas-Dunaszerdahely mérkőzéssel és családi, interaktív programokkal nyílt meg hivatalosan az új Illovszky Rudolf Stadion. A pénteki történések összefoglalója.

Győzelemmel avattuk fel a stadiont

Véget ért a mérkőzés, kiváló hangulatban, 2-0-s Vasas-sikerrel avattuk fel új otthonunkat.

Vasas FC–FC DAC 1904 2–0 (0–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 5000 néző,
vezette: Solymosi (Berettyán, Horváth)

Vasas: Rados – Terbe, Szilágyi Z., Tóth B., Lakatos Cs. – Hinora, Kovács M. – Rétyi R., Daróczi, Király B. – Balajti. A második félidőben: Szmola (Bősz, 69.) – Hinora, Tóth D., Viczián, Hajdú Á. – Gál M., Kovács M. (Ferenczi I., 81.) – Tóth L., Szatmári L., Birtalan – Nagy Z. Vezetőedző: Szanyó Károly

DAC: Jedlicka – Kostrna, Kruzliak (Svec, 71.), Satka, Simcák (Blackman, a szünetben) – Vida M., Ronan (Bednár, 71.) – Veselovsky (Bilenkij, a szünetben), Kalmár Zs., Vida K. (Kun B., 71.) – Divkovic. Vezetőedző: Peter Hyballa

Gólszerző: Birtalan (78., 87. – az elsőt 11-esből)


Birtalan-dupla, 2-0

Birtalan Botond távoli lövésével 2-0-ra vezet a Vasas a Dunaszerdahely ellen, a 88. percben.


Meglepetéscsere

Ferenczi István, a Vasas jelenegi pályaedzője is lehetőséget kap Szanyó Károlytól, ő is pályára léphet az Illovszky-stadion avatómérkőzésén.


Birtalan Botondé az első gól az Illovszky-stadionban

11-esből szerezte meg a vezetést a Vasas a 78. percben.


Díszvendégek a stadionavatón

A Vasas legendás labdarúgói - így például Mészöly Kálmán - mellett jelen van a stadionavatón Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter és Tóth József, a XIII. kerület polgármestere is.


Félidő: gól nélkül

0-0-ra állnak a csapatok az első 45 perc után, elsősorban a DAC-nak voltak helyzetei, különösen Vida Kristopher élt, de Balajti Ádámnak is volt ígéretes lehetősége.


Szilágyi Áron és Raduly József a kezdőkörben

A csapatok bevonulásakor csodálatos élőképpel jelentkeztek az ultrák, és a Vasas Szurkolói Klub is.


Illovszky Rudolf gondolatai után Szilágyi Áron mondta el, miért érez hasonlóan Rudi bácsihoz, akinek második családja volt a Vasas. Kétszeres olimpiai bajnokunk nyitotta meg az új stadiont, majd a Himnuszt követően a  92 éves Raduly József, a Vasas örökös tiszteletbeli elnöke végezte el a kezdőrúgást. 
 

Ezután a Vasas és a DAC elkezdte az avatómérkőzést, a szurkolók pirotechnikai bemutatója után.


Elkezdődött a megnyitóünnepség

Illovszky Rudolf szavaival kezdődött meg az esti program, majd a stadion építéséről nézhettünk meg egy filmet. Kocsis Dénes, a Vasas Örökös bajnoka, és indulójának szerzője énekelte el ezt követően a Nélküled című dalt, valamint a Vasas-indulót. A "stadion lelkéről" szóló kisfilm következett ezután, a szurkolók pedig elkezdték a hangolást a mérkőzésre.

"Eljön még a legyőzhetetlen" - ez a címe annak a dalnak, amelyet a Magyar Színészválogatott adott el a zöld gyepen, Nemcsák Károly vezetésével. A Vasas történelmét kívülről fújó Hegyi Iván idézte fel ezután a Vasas sikereit, a 6 bajnoki győzelmet, a 4 Magyar Kupa-sikert és a 6 Közép-európai Kupa-győzelmet.

A stadion Béke utca felőli oldalán ülők alighanem tátott szájjal figyelték a "fejük fölött" dolgozó légtornászok bemutatóját, vastaps követte a produkciót.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


 Megvannak a kezdők a főmérkőzésre

Vasas FC: Rados - Terbe, Szilágyi, Tóth B., Lakatos Cs., Hinora, Kovács M., Daróczi, Rétyi, Balajti, Király B.
DAC: Jedlicka - Satka, Kruzliak, Kostrna, Simcak, Vida Máté, Connor, Divkovic, Kalmár Zs., Vida Kristopher, Veselovksy
Hajrá, Vasas!


Fotók a délutáni programokról

Vasas Attila felvételeivel adunk rövid összefoglalót a délutáni programokról. A Piros-Kék meccset, melyen Kiss László és Müller Sándor vezette a játékosokat, a Pirosak voltak jobbak, 3-0-ra, 2-0-ra nyerve az első két 15 percet (a harmadik 1-1-re végződött). 

Váczi Zoltán: ez az utolsó öregfiúk meccsem

A Vasas Öregfiúk-Magyar Öregfiúk Válogatott mérkőzésen, amely 6-6-os végeredménnyel zárult Váczi Zoltánt, Kabát Pétert és Mészöly Gézát kérdeztük.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


"Jó érzés hazajönni"

Már több száz, talán több ezer szurkoló vesz részt a stadion környéki programokon, és elkezdődött az öregfiúk-mérkőzés is. Egy fiatal Vasas-szurkoló remekül összefoglalta a mai nap lényegét:


Elkezdődtek a stadion környéki programok

16 órától több standon is interaktív vagy éppen ügyességi feladatokkal várjuk a szurkolókat. Elindulnak a programok a stadionban is, minderről részletesen itt lehet olvasni.


M4 Sport: élőben és felvételről is

A mai Vasas FC-Dunaszerdahely mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport (helyszíni stúdiót is kialakítanak, ahol Bozsik Péter lesz a szakértő, a felvezetőműsor már 19:45-kor elkezdődik), de aki erről is lemarad, holnap, július 6-án 14:35-től, illetve vasárnap, július 7-én, 10:05-kor felvételről is megnézheti a találkozót.


A sajtó képviselői már látták a stadiont

Két nappal ezelőtt médiabejárást rendeztünk: a sajtó képviselőinek lehetősége volt a stadion minden szegletét szemügyre venni.

A majd’ kétórás program során Markovits László, a Vasas SC elnöke, Hegyi Iván kommunikációs igazgató, a stadionavatóra megjelent Pályamű című könyv szerzője, Salát Zalán Péter, a stadionprojekt művészeti vezetője, Sztranyák Zsófia grafikus és Kelemen Csaba a stadion vezető tervezője adott részletes információkat az új Illovszky Rudolf Stadionról.

Jó szívvel ajánljuk a többi közt a Nemzeti Sport Online, a Népszava, az Origo, a Blikk, a Magyar Hang összefoglalóját.


DAC: a Sepsiszentgyörgy és a MOL Vidi után: Vasas

Az FC DAC a lengyel Cracovia elleni Európa Liga-selejtezőre (is) készül ezekben a hetekben. A dunaszerdahelyiek a napokban edzőmérkőzésen győzték le 3-0-ra a Sepsi csapatát, szerdán pedig a MOL Vidivel mérkőztek, azt a találkozót a fehérváriak nyerték 3-1-ra, Felcsúton. A Fáy utcába is Székesfehérvárról érkeznek majd, a meccsre ezzel a fotóval hangoltak:

A dunaszerdahelyiek keretében természetesen ott lesz Vida Máté is, a Vasas Kubala Akadémia és a Vasas FC korábbi labdarúgója. Üzent is a Vasas-szurkolóknak a minap, itt megnézheted.


Mindent megteszünk, hogy jó buli legyen!

Kocsis Dénes színművész kulcsszereplője lesz a ma esti megnyitóünnepségnek, tegnap a főpróba után beszélgettünk vele. Minden más maradjon meglepetés. Ne feledjétek, 19.30-tól megnyitó a stadionban!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


A "kubalások" is nagyon várják a stadionavatót

A Vasas Kubala Akadémia minden korosztálya képviselteti magát a pénteki programokon, legtöbbjük a pályán. Hogy milyen minőségben? Kiderül a Vasas Kubala Akadémia tulajdonos-ügyvezetőjével készült rövid interjúból. Nagy Miklós személyes gondolatait is megosztotta az avató kapcsán:

„Nem titok, hogy angyalföldi kissrácként, Vasas-sportiskolásként testközelből éreztem a klub minden rezdülését, s nyugodtan kijelenthetem, hogy a rajongásom azóta is töretlen. A nálunk futballozó fiatalok velünk együtt kísérték figyelemmel az új stadion életre hívását, úgy készültek napi szinten a hétvégi bajnoki mérkőzésekre, hogy közben szemtanúi voltak, ahogy mindig egy picivel több, nagyobb és szebb lett a pálya fölött magasodó építmény. Ők is ugyanúgy számolták vissza a napokat, mint mi, felnőttek, az álmok és a motiváció ugyanaz volt: egy olyan létesítmény, melynek szíve a sajátunkként dobban" - fogalmazott.


Egyedi ajándéktárgyak

A stadionavatóra különleges, egyedi ajándéktárgyakkal készültünk, megvásárolható a többi közt a főeseményre, a Vasas FC-DAC találkozóra készített egyedi sál, valamint a mai napra emlékező póló. 

A további ajándéktárgyak és az árak itt tekinthetők meg.


A Vasas család régóta várt nagy napja július 5-e, az új Illovszky Rudolf Stadiont pénteken avatjuk fel hivatalosan. A programok 16 órától kezdődnek a stadion környékén.

A részletes program itt olvasható


 Az elmúlt hetekben igyekeztünk minél több kulisszatitkot, háttérinformációt elárulni az új Illovszky Rudolf Stadionról.

Összeállításunk, videós anyagaink itt érhetők el.


Hirdetések