Jenkei Dániel, 2017.01.17. | Klub

Minden igényt kielégítő, új multifunkcionális sátorban kaptak átmeneti otthont a Vasas birkózói. Folytatjuk az „Épül a Vasas-város” című sorozatot.

Még a 2016-os évben, az ünnepek előtt vették használatba új edzőközpontjukat a Vasas birkózói, a költözésre elsősorban a kézilabdacsarnok közelgő rekonstrukciója miatt került sor. Az új sátor a Fáy utcai sporttelep Rákos-patak felöli sarkán, a Vasas Kubala Akadémia öltözőépülete melletti területen lett kialakítva.

A tervezés-kivitelezés összesen négy hónapon át, 2016. augusztus közepétől 2016. december közepéig tartott.  A sátorkomplexum modern gépészettel és műszaki megoldásokkal készült, az esetleges hosszabb távú használat érdekében energiatakarékos légkezelőgép, klímaberendezés, és sugárzós fűtésrendszer biztosítja az adott évszaknak megfelelő körülményeket. A sátorban összesen három szabványméretű birkózószőnyeget alakítottak ki, külön helyet kaptak a kondi és erősítőgépek, valamint az öltözők és a szakosztály irodája.

A műszaki és egyéb adatok mellett a gyakorlati, sportszakmai tapasztalatokról is érdeklődtünk.

Ubrankovics Csaba, szakosztály-igazgató: - Minden adott a megfelelő szakmai munkához, egy kifejezetten tágas sátrat kaptunk, amelybe a szőnyegek mellett kényelmesen elférnek az erősítéshez szükséges új eszközeink. Rendelkezésre áll elegendő számú öltöző és a szakmai stáb részére egy irodahelyiséget is kialakítottak. A sátor fűtése remekül megoldott, a plafonra felszerelt hősugárzók pillanatok alatt felmelegítik a szőnyegek környékét, ez pedig télen kulcsfontosságú. A délutáni csúcsidőszakokban van, hogy ötvennél is többen edzenek egy időben, de ez a létszám sem okoz problémát.  Versenyeket nem fogunk tudni itt rendezni, de ettől eltekintve tökéletes átmeneti otthonnak tartom az új központunkat.

Virág Lajos, egykori remek birkózónk, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja a mai napig rendszeresen lejár mozogni a Fáy utcába: - Átmenetinek mondják a sátrat, de szerintem akár végleges otthon is lehetne.  Tényleg minden igényt kielégít, én kifejezetten jó érzéssel járok le ide, amellett, hogy a társaság és a sportág szeretete is nagyon motivál.

Ebben a mostani esetben nem kell azzal - az egyébként valós - veszéllyel számolni, hogy a költözés alááshatja a szakmai munkát. Ilyen meleg szőnyegen még nem birkóztam, viccesen mondhatnám, hogy a fiataloknak jó motiváció, hogy ne kerüljenek két vállra, mert akkor megégetnék a hátukat. Fontos az is, hogy ezzel a változással jó értelemben elszigeteltebb lett a birkózó szakosztály, szerintem a szülők is nagyon szívesen hozzák le a gyerekeiket az új sátorba.


Hirdetések