Dobos Sándor, 2019.09.21. | Kézilabda

Markovits László közös ebédre hívta a múlt klasszisait, majd Sterbinszky Amália jelenlétében leleplezték a róla elnevezett csarnokot, végül pedig a névadó indította útjára a labdát a Vasas-NEKA nyitómeccsen.

Az Illovszky-stadion VIP-termében kezdődött az ünnep, ahová Markovits László az anyaegyesület elnöke hívta meg ebédre mindazokat, akik a korábbi kézilabda bajnoki címekben és kupagyőzelmekben tevékeny részt vállaltak.

Sokan évtizedek óta nem látták egymást, így igazán megható volt a sok nagy ölelés szemtanújának lenni. Nyugodtan mondhatjuk: válogatott társaság gyűlt össze.

Markovits László köszöntőjében elmondta, hogy a múlt legendás sikerei még mindig fogalommá teszik a Vasast a kézilabdasportban, és ez sokat segíthet abban, hogy szebb jövője legyen a mostani csapatnak.

A klubelnökünk elmondta, az új Fáy utcai csarnok mindenki számára nyitva áll, szeretnék még jobban összehozni a Vasas kézilabdacsaládot, és ennek jegyében örökös bérletet adományoztak minden résztvevőnek.

Az ebéd után csoportkép készült, majd mindenki együtt vonult át az új csarnok elé.

A Fáy utcai csarnok előtt Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, az 1982-ben BEK-győzelmet szerző Vasas csapatának edzője köszöntötte a névadót, Sterbinszky Amáliát, akit a kézilabda Puskás Ferencének nevezett. Ezzel arra utalt, hogy – a labdarúgólegendához hasonlóan – a Vasas korábbi legendás játékosa is közösségépítő klasszis volt, aki által világsztárokká váltak a csapattársak is.

Sterbinszky Amália meghatódva köszöntötte az avatóra érkezett vendégeket (köztük a Dániából érkezőket), szurkolókat, egyben felidézte, mit érzett akkor, amikor megtudta, róla nevezik el a csarnokot. Rövid beszéde végén megköszönte a csapattársaknak a közös munkát, a sok segítséget: „a sikereket mindig közösen értük el, köszönöm mindannyiótoknak”.

A csarnok előtt álló névtáblát Sterbinszky Amália, Tóth József, a XIII. kerület polgármestere, Markovits László és Mocsai Lajos közösen leplezte le, majd a szurkolókkal elkészített fotók után következett az NB I/B rangadója, a Vasas SC-NEKA mérkőzés, melynek kezdődobását a névadó végezte el.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések