Dobos Sándor, 2019.05.27. | Vízilabda

Négycsapatos tornát rendezett a Vasas SC, amelyen a Budapesti Serdülő Bajnokságban induló csapatunk tagjai vettek részt, a többi közt két, az országos bajnokságban szereplő klub ellen.

A Vidám Vízilovak csapata nyerte a hétvégi Masped Kupát, amelyet a 2002-2003-as korosztály számára rendezett meg a Vasas SC, a Komjádi-uszodában. Ez a torna is annak a törekvésnek a része, amelyet ebben a szezonban hangsúlyozottan követett klubunk: minél több játéklehetőséget biztosítani a fiatalok számára.

Ahogyan a gyerek korosztálynak kiírt Jeney László Kupa, valamint a nemzetközi, ifjúsági korosztály számára megrendezett Markovits Kálmán Kupa, ez a torna is arra volt hivatott, hogy a játékosokat újabb tapasztalatokkal vértezze fel.  

„Reális eredmény született a tornán, a két, magasabb osztályban induló csapat ellen nem tudtunk meglepetést okozni” – kezdte értékelését Szentgyörgyi Krisztián, a Market-Vasas edzője, aki ebben a szezonban a Budapesti Serdülő Bajnokságban induló két együttesünk trénere volt. (A Masped Kupára ebből a két keretből állt össze a Vasas.)

„A Vízilovak és a Dunakanyar is az országos bajnokságban indul, azzal a kerettel is érkeztek, de mondhatom, hogy helyt álltunk, a Vízilovakat mi késztettük a legnagyobb ellenállásra. De a tornagyőzelmük teljesen megérdemelt, ahogyan a különdíjakra is rászolgáltak. Ha egy klub tornát rendez, azzal az az elsődleges célja, hogy újabb játéklehetőséget adjon saját játékosainak, nekünk is ez volt a legfontosabb. Köszönjük a lehetőséget, igyekeztünk élni vele. Mindenképpen pozitívum, hogy az Ybl csapatát le tudtuk győzni, ez a srácoknak egy jó visszaigazolás, és azért fontos, mert épp velük játszunk a bajnokság utolsó fordulójában. Ha ott nyerni tudnánk első számú csapatunkkal, akkor megnyernénk az alsóházat, így kellemesebb szájízzel fejezhetnénk be a szezont” – foglalta össze Szentgyörgyi Krisztián.

A torna gólkirálya 12 góllal Zalay Bálint lett, a Market-Vasas csapatából Pop Zoltán Hunor 7 gólig jutott, ő lett a mieink legeredményesebb játékosa.


Taroltak a Vidám Vízilovak

Eredmények – Masped Kupa:

Dunakanyar Waterpolo–Ybl WPC 5-4 (1-0, 2-1, 0-1, 2-2)
Gólszerzők:
Török 2, Herczeg, Rácsay, Burulitisz, illetve Sipőcz 2, Krupp, Kovács Á.

Market-Vasas–Ybl WPC 10-9 (2-2, 1-1, 4-4, 3-2)
Gólszerzők
: Pop 3, Koczka 3, Bétéri 2, Warvasovszky, illetve Jankó 4, Nagy 2, Sipőcz 2, Varga V.

Market-Vasas–Vidám Vízilovak 7-10 (1-2, 1-4, 1-3, 4-1)
Gólszerzők:
Lőke Zsombor 2, Pop 2, Bétéri, Koczka, Györke, illetve Besenyei 4, Piti 3, Zalay 3

Dunakanyar Waterpolo–Vidám Vízilovak 8-14 (2-3, 1-5, 2-4, 3-2)
Gólszerzők:
Herczeg 3, Szabó, Rácsay, Kravecz, Vass, Takács, illetve Besenyei 2, Rajnai 2, Liptai 2, Kozma 2, Zalay 2, Berényi 2, Algács, Piti, Wurm

Market-Vasas–Dunakanyar Waterpolo 7-9 (1-3, 1-2, 0-1, 5-3)
Gólszerzők:
Pop 2, Hajnal 2, Koczka, Mónus Máté, Leibinger, illetve Vezényi 5, Herczeg 3, Gálóczi 

Ybl WPC–Vidám Vízilovak 6-14 (2-4, 0-4, 2-2, 2-4)
Gólszerzők:
Kovács 3, Sipőcz, illetve Zalay 7, Piti 4, Berényi, Besenyei, Rajnai

A torna végeredménye:

1. Vidám Vízilovak 9 pont
2. Dunakanyar Waterpolo 3 pont
3. Market-Vasas 3 pont
4. Ybl WPC0 pont

A torna legjobb kapusa: Őszi Zalán (Vidám Vízilovak)
A torna gólkirálya: Zalay Bálint (Vidám Vízilovak)
A torna legjobb játékosa: Besenyei Bence (Vidám Vízilovak)


Hirdetések