Dobos Sándor, 2018.11.05. | Vízilabda

Gyermek felkészülési tornát rendezett a hétvégén a Vasas SC vízilabda-szakosztálya, a végén a BVSC-Zugló játékosainak nyakába került az aranyérem.

Gyermek felkészülési tornát rendezett a hétvégén a Vasas SC vízilabda-szakosztálya, a végén a BVSC-Zugló játékosainak nyakába került az aranyérem.

Olimpiai és világbajnok legendánk, Faragó Tamás adta át az érmeket a fiataloknak vasárnap délután, tartalmas, hatcsapatos tornát „zárt be” ezzel a Komjádi-uszodában. A 2004-es születésű játékosoknak meghirdetett tornán a házigazda Vasason kívül a BVSC, a KÓPÉ, az Oázis, a Debrecen és a Nagyvárad korosztályos csapatai vettek részt.

A Nagyvárad, a BVSC és az Oázis nagy csatát vívott a tornagyőzelemért, végül a zuglóiak nyerték az I. Jeney László Kupát, a torna legjobb játékosát, Mészáros Bálintot is a BVSC adta.

Monostori Attila, a negyedik helyen végző Vasas csapatának vezetőedzője így összegezte a tapasztalatokat:

„Először is szeretném megköszönni a Vasasnak, hogy sikerült megrendezni ezt a tornát. Úgy érzem, nagyon jó kis kupa lett belőle, abszolút pozitív visszajelzéseket kaptunk. Szerencsés volt ez a hosszú hétvége, az őszi szünet miatt is beleillett a naptárba a torna. Hasznos is volt a hétvége, más szabályok szerint játszottunk, ezúttal nem volt kötelező a szoros emberfogás. Amiatt is örülhettem, hasonlóan a többi edzőhöz, hogy mindenki játéklehetőséget kaphatott, akik kevesebbet játszanak a bajnokságban, most többet lehettek a vízben. Nem az eredmény volt a fontos a tornán, hanem hogy fejlődjenek, tanuljanak a játékosok. Örülnék, ha hagyománya lenne ennek a tornának.”

Németh Anna, a Vasas vízilabda-szakosztályának technikai vezetője is arról számolt be, hogy a torna remek lehetőség volt a gyerekeknek a fejlődésre.

„Én is szeretném megköszönni a Vasas segítségét, mind az anyagiak terén, mind a szervezést tekintve sok támogatást kaptunk a klubtól a kupa megrendezésére. Nagyon jól sikerült a torna, a csapatok egytől egyig jól érezték magukat, élvezték a tornát a gyerekek. Mindenki tudott érvényesülni ugyanis, hiszen a FINA szabályai szerint játszottunk. Próbáltuk úgy összeválogatni a csapatokat, hogy nagyjából azonos játékerőt képviseljenek. Sok izgalmas, szoros meccset élvezhettünk, akadtak meglepetések is, elég csak a mi csapatunk jó játékára gondolni vagy épp az Oázis helytállására a BVSC ellen. Megérte végigdolgozni a hetet, a szervezésben is jó élményeket szereztünk. Biztos vagyok benne, hogy hagyománnyá válik majd a kupa, és a terveink között szerepel egy ifi felkészülési torna is március közepén, ahová több külföldi csapat meghívásában is gondolkodunk.”

Eredmények – Jeney László Kupa:

BVSC-Zugló–KÓPÉ 17-5
Oázis SC–Nagyvárad 16-19
Vasas SC–Debreceni VSE 18-9

Debreceni VSE–KÓPÉ 11-14
Vasas SC–Nagyvárad 8-19
KÓPÉ–Oázis SC 12-18
BVSC-Zugló–Nagyvárad 18-13
BVSC-Zugló–Debreceni VSE 11-9
Vasas SC–Oázis SC 9-9

Debreceni VSE–Oázis SC 12-17
KÓPÉ–Nagyvárad 12-14
Vasas SC–BVSC-Zugló 8-12

Debreceni VSE–Nagyvárad 13-16
BVSC-Zugló–Oázis SC 16-13
Vasas SC–KÓPÉ 11-3

A torna végeredménye:
1. BVSC-Zugló
2. Nagyvárad
3. Oázis SC
4. Vasas SC
5. KÓPÉ
6. Debreceni VSE


A győztes BVSC-Zugló csapata


A Nagyvárad ezüstérmes csapata


Az Oázis SC együttese lett a bronzérmes


A Vasas SC csapata lett a negyedik


Hirdetések