Dobos Sándor, 2019.05.24. | Jégkorong

Ebben az évben is támogatja a Vasas SC a jégkorong-szakosztály nemzetközi programját, amelynek keretében most négy fiatal tölthet el egy bő hetet Montrealban.

Tavaly júliusban Balázs Olivér, Károly Róbert Nikolasz, Horváth Kristóf és Balasits Barnabás Montrealba utazhatott, ők voltak a Vasas Kanadai Ösztöndíj Programjának első fecskéi. A Somang Hockey kanadai fejlesztőtábora évek óta ápol kapcsolatot a Vasassal, klubunk rendszeresen részt vesz ezen kívül a PeeWee Nemzetközi Utánpótlás Tornán – élénk, tartalommal teli tehát a kanadai vonal, ennek Hoffmann Attila a fő motorja a Vasasban.

„Idén második alkalommal tudunk a program keretében Kanadába utaztatni gyerekeket, amiért hatalmas köszönet jár a Vasasnak. Az, hogy támogatják ezt a programot, egy óriási lehetőség, egyben jövőbetekintő gesztus. Július 27. és augusztus 4. között ezúttal négy játékosunk kap lehetőséget arra, hogy a Somang Hockey táborában fejlődjön. A program keretében a gyerekek belekóstolhatnak a tengerentúli jégkorong mindennapjaiba, fejleszthetik nyelvtudásukat, kapcsolatokat szerezhetnek és építhetnek. A távlati célunk pedig nyilván az, hogy ezeknek a látogatásoknak is köszönhetően a kellő ambícióval és tudással rendelkező játékosaink később adott esetben lehetőséget kapjanak a külföldi, kanadai junior vagy profi ligában való szereplésre. Leginkább akkor van erre esély, ha az ember szem előtt van, megmutatja magát és az igyekezetét, bízom benne, hogy a srácok most élnek a lehetőséggel. De igazából kétségem sincs afelől, hogy borzasztóan hasznos napok várnak rájuk, ráadásul a tábor mellett szabadidős foglalkozásokban is részt vehetnek majd” – mondta a programról Hoffmann Attila.

A Vasas Kanadai Ösztöndíj Programja iránt nagy az érdeklődés, ezúttal tizenhárom játékosból választott ki a szakmai vezetés négyet, ők utaznak majd Montrealba, és elkíséri őket Székely Csaba edző is.

„Az edzők számára is nagy lehetőség ez, hiszen ők megkapják a tábor szakmai anyagait, megismerkedhetnek az ottani módszerekkel, amit aztán itt a Vasasban is lehet használni, kamatoztatni. S hogy egy nagyszerű fejleményről is beszámoljak. Tavaly Károly Róbert Nikolasz is utazott, aki most lehetőséget kap arra, hogy a következő szezont ott töltse. Hat hónapra utazhat ki a Somang Hockey bajnoki rendszerben induló csapatához, szeptembertől februárig ott játszik majd, mondanom sem kell, ez mekkora lehetőség számára. Hozzáállása, ambíciója példaértékű, remélem, hogy az első alapkövek lerakásában tovább segít majd nekünk Niko” – tette hozzá U16-os csapatunk vezetőedzője.

Egyébként már a tavalyi első látogatás után is volt kézzel fogható eredmény: Horváth Kristófot hívták vissza több hétre, ő aztán később össze is foglalta tapasztalatait weboldalunknak.

Akik pedig most készülhetnek az útra: Hladony Kristóf, Deák Dániel, Matusek Gergely és Szemerei Péter.

Sok sikert a fiúknak!


Hirdetések