Dobos Sándor, 2018.11.15. | Kajak-kenu

A Vasas SC világ- és Európa-bajnok kajakozója elkezdte az alapozást a következő szezonra, és nagy céljai vannak síkvízen is.

Remek eredményeket szállított ebben az évben is Solti László a Vasasnak, hiszen Boros Adriánnal Európa-bajnokok lettek a maratoni kontinensviadalon, míg a világbajnokságon az ezüstérmes pozícióban zártak a nagy rivális dél-afrikai kettős mögött. Giczy Csaba tanítványa továbbra is úgy gondolja, hogy a maraton és a síkvíz megfér egymás mellett, de hogy melyikre helyeződik majd a nagyobb hangsúly, csak tavasszal derül ki. Addig a megfelelő erőállapotot kell elérni.

„Elkezdtem az edzéseket és nagyon élvezem az egészet. Nagyon motivált vagyok, megmondom őszintén, minden edzésen arra törekszem, hogy a legjobbat nyújtsam. Minden egyes területen fejlődni szeretnék az alapozó időszakban. Jelenleg a kondiedzések, a futóedzések és az úszás szerepel a feladataim között, illetve azokon a felméréseken, amit minden évben elvégzek, szeretném megjavítani az eredményeimet. Ha ez így lesz, akkor bizakodva várhatom majd a tavaszt” – számolt be Solti László a munka kezdetéről, és lelkesen beszélt arról is, hogy az edzésekhez egy remek partnert talált magának.

„Petró Ádámmal edzek együtt, ő egy nagyon tehetséges versenyző, gyors, jól tudjuk húzni egymást, nagyon élvezzük a közös munkát. Ő síkvízen is nagyon jól ment korábban, aztán ráállt a maratoni távra, ismeri mindkét műfajnak a sajátosságait. Élvezzük a közös munkát, bízom benne, hogy ez tovább erősödik majd a következő időszakban.”

Solti László felkészülése egy újabb szakaszához érkezik pénteken, ugyanis több társával együtt Róma mellé, Sabaudiába utazik.

„Ez egy kéthetes, nagyon hasznos edzőtábor lesz. A síkvízi eredményeim alapján bekerültem a szövetség Párizs 2024 névre keresztelt keretébe, mint olyan versenyző, akinek esélye lehet a 2024-es olimpiai részvételre. Ami persze nem zárja ki a 2020-as kvalifikációt sem. Azért is tetszik ez a program, mert nagyon jó társaságról van szó, alapvetően fiatal versenyzőkről, tudjuk egymást hajtani, húzni, így fel tudunk zárkózni a legnagyobbakhoz. Már túlvagyunk egy kéthetes szolnoki edzőtáboron, és most ettől az olaszországitól is sokat várok. Ez egy bevett helyszín, Csaba bácsival is jártunk már itt korábban, sokat lehet evezni, az idő is még megfelelő lesz remélhetőleg, szóval várom a pénteki utazást” – tudtuk meg Solti Lászlótól.

Akinek tehát komoly tervei vannak, és a komoly tervekhez kemény munka jár.

„Tényleg kemény telet tervezek magamnak, hogy aztán tavasszal lehessen megfelelően orientálódni. Az biztos, hogy a maratoni távon egyesben szeretném kivívni a kvalifikációt, és ha sikerülne, az Eb-n és a vb-n is ebben a számban szeretném megméretni magam. Aztán meglátjuk, hogy síkvízen milyen lehetőségeim lesznek, de az biztos, hogy most nagyon motivált vagyok” – tette hozzá a Vasas SC élversenyzője.


Hirdetések