Dobos Sándor, 2018.09.09. | Kajak-kenu

Nagy hajrát bemutatva lett ezüstérmes Boros Adriánnal a Vasas maratoni kajakosa Prado Vila Verdében.

Világbajnokok akarunk lenni megint - nyilatkozta Solti László még a nyár elején, miután megnyerte az Európa-bajnokságot Boros Adriánnal Horvátországban.

A rutinos, minden hájjal megkent dél-afrikai McGregort és társát szerette volna legyőzni Laci és Adrián, végül ez nem sikerült a vasárnapi döntőben, amely a portugáliai vb utolsó versenyszáma volt.

„Rendeztek már Eb-t itt, 2013-ban, és Adriánnal épp ott szereztük az első érmet világversenyen, egy bronzot. Nagyon jó pálya, tetszett, most annyiban lesz változás, hogy megfordították a kört, ezúttal az óramutató járásával megegyezően evezünk majd, a futószakaszoknál okoz majd ez változást, balra kell kiszállni és jobb kézben kell majd vinni a hajót – ez a dél-afrikaiaknak kedvez. De a hátralévő időszakban ennek megfelelően végezzük majd a felkészülést, erre gyakorlunk majd” - ezt mondta júniusban Solti László a Vasas weboldalának.

Nos, végül öldöklő csatát hozott a döntő, a mieink sokáig a negyedik-ötödik-hatodik helyen álltak, de a hatodik körben már érezni lehetett, hogy a végére tartalékoltak Soltiék, a nyolcadik kör legvégén egy paraszthajszállal jött be első helyre McGregor és társa.

Ezzel együtt az ezüstérem is nagyon szépen csillog!

A magyar válogatott 6 arany-, 8 ezüst- és 3 bronzérmével toronymagasan végzett az éremtáblázat élén a világbajnokságon.

Solti Lászlóék teljes versenye itt visszanézhető:

Eredmény - maratoni vb, K2, Portugália:

1. Andrew Bikett, Hank McGregor (Dél-Afrikai Köztársaság) 2:02:16.31
2. Solti László, Boros Adrián (Magyarország) 2:02:16.97
3.  Miguel Llorens, Luis Perez (Spanyolország) 2:02:18.61


Hirdetések