Dobos Sándor, 2018.05.11. | Magazin

A Ferencváros ellen szerezne bravúrpontokat focicsapatunk, míg kosarasaink máris parkettre lépnek pénteken a szerdai bravúr után. Vízilabdázóink „búcsúmeccsen” ugranak vízbe.

PÉNTEK

18:00 – Férfi kosárlabda: HOYA Pannon Egyetem Veszprém – Vasas Akadémia (NB I/B Piros csoport, elődöntő, 1. mérkőzés, Veszprém)
Igen nagy bravúrral fordított a Nyíregyháza ellen a mindent eldöntő harmadik negyeddöntő mérkőzésen a Vasas csapata, hiszen három perc alatt, egy 20-4-es szériával hagyta le szabolcsi ellenfelét. A mínusz 13-ról bemutatott bravúr jelzi, hogy nagy potenciál van a társaságban, amely már így is erőn felül teljesít. Faragó Péter szerint lendületből elmúlhat a fáradtság, ami a fiúkra jellemző, és ha ez így lesz, akkor meglepetést okozhat a bajnokság alapszakaszának második helyezettje ellen, amely egyébként megizzadt a Nagykőrös elleni negyeddöntőben.

SZOMBAT

19:30 – Labdarúgás: Ferencváros – Vasas FC (OTP Bank Liga, 30. forduló, Groupama Aréna)
Nos, nem mi vagyunk az esélyesek, és akkor finoman fogalmazunk, de hát Debrecenben sem mi voltunk, és mégis sikerült nyerni. Csakhogy a Fradi a bajnoki címért harcol, egypontos előnye van a Videotonnal szemben, míg mi nem tudtuk megverni legutóbb az időközben a harmadik helyre lépő Paksot, és nem sokkal korábban a Mezőkövesdet sem. Ez a két elmaradt győzelem borzasztóan hiányzik, hiszen nem tudtunk elmozdulni a kiesőpozícióból. További nehézség, hogy bár Gaál és Murka legutóbb visszatért, továbbra sem számíthat Michael Oenning Berecz Zsomborra, Szivacski Donátra és mint legutóbb kiderült, az idény végéig (!) már Remili Mohamedre sem. Örömmel számolnánk be szombat este egy  váratlan bravúrról.

19:30 – Vízilabda: VasasPlaket – Metalcom-Szentes (E.ON OB I, rájátszás, a 11. helyért, 1. mérkőzés, Komjádi-uszoda)
Abban bízunk, hogy ez lesz az utolsó hazai bajnoki meccs ebben a szezonban. Mindez azt jelentené, hogy majd a második mérkőzésen is győzünk Szentesen. Merthogy az elsőn kötelező. Nincs mese, a csapat tartozik magának és a még kitartó szurkolóknak annyival, hogy hozza ezt a párharcot. A szombati mérkőzés Steinmetz Ádám búcsúmérkőzése lesz, olimpiai bajnokunkat a Vasas SC már az előző bajnokin búcsúztatta. Kitart persze az ünneplés, az újabb kitüntetett figyelem is bizonyítja, mennyire meghatározó tagja volt Ádi a Vasas családnak. Bóbis Máté csapatkapitányt kérdeztük egyébként a meccsről, itt lehet a beharangozót megnézni.


Hirdetések