Nagy Dániel, 2023.08.25. | Jégkorong

Hamarosan újra tétmérkőzéseken szerepelnek klubunk ifjú jégkorongozói, akik hetek óta gőzerővel készülnek a 2023/2024-es évad startjára; szakosztályunk szakmai igazgatójával, Székely-Mádai Lászlóval beszélgettünk.

Sokáig emlékezetes marad klubunk jégkorongozóinak a 2022/2023-as évad vége, hiszen a szakosztály fennállásának eddigi legsikeresebb idényét ünnepelhették március végén: négy csapatunk, az U14-es, az U21-es, az U16-os és az U18-s is a legjobb négy között végzett a magyar bajnokság élvonalában, utóbbi két gárda ráadásul a bronzérmet is megszerezte.

Kevés pihenő után a fiatalok augusztus elejével újra korcsolyát húztak, mostanra pedig már az edzőtáborok javarészt véget értek, mondhatni célegyenesre fordult a felkészülés.

„Napi két jeges edzés mellett fizikai és elméleti felkészítést is kaptak a játékosok a táborokban. Az edzések kiegészültek felkészülési mérkőzésekkel és tornákkal is. Köszönöm azoknak, akik elfogadták meghívásainkat a mérkőzésekre, illetve hálásak vagyunk, hogy más csapatok jegén is ott lehettünk – mondja a hokisok vezetője, Székely-Mádai László, aki a változásokra is kitér. – A tavalyi stábhoz képest történtek személyi jellegű cserék, emellett néhány kolléga pozíciója is változott. Nagyon pozitívak az első benyomásaink, a megváltozott korosztályos stábok gyorsan összecsiszolódtak. A játékosok esetében is történtek változások, voltak, akik távoztak, külföldre igazoltak, de még többen érkeztek, ami hatalmas öröm!”
 



 

A szakvezető elmondása szerint a FEHA19-cel továbbra is szoros kapcsolatban áll a szakosztályunk.

„A mi olvasatunkban együttműködés az, amikor az azt megkötő, aláíró felek együttesen járnak jól. Az ilyen konstrukciókat megalkotni és tető alá hozni nem egyszerű, gyors folyamat. Ezért is vagyunk büszkék a fehérváriakkal való partnerségre. A kapcsolat folyamatos, rendszeresek az egyeztetések. Ám emellett természetesen más együttműködések megalkotásán is dolgozunk.”

De vajon milyen célokkal vágnak neki az új évadnak a hokisaink, a remekül sikerült előző idény után?

„Elsődleges célunk továbbra is a játékosok képzése, tanítása – ez áll a hétköznapi munkavégzés fókuszában. Ha ebben jók leszünk, akkor az eredményeinkkel is elégedettek lehetünk majd. Minden szezon más, ezért ami volt, elmúlt, nem abból szeretnénk kiindulni. A tavalyi volt a szakosztály eddigi történetének legsikeresebb évada, de ez önmagában semmire sem jogosít bennünket a folytatással kapcsolatban. Az új idényben is meg kell harcolnunk majd a sikerért!”


Hirdetések