Jenkei Dániel, 2022.10.16. | Vízilabda

A végére kicsit felhoztuk a Savonát, de összességében végig kézben volt a meccs, és az A-Híd VasasPlaket megnyerte a sorsdöntő csatát a BL-selejtező második körében.

Bajnokok Ligája, II. selejtezőkör
A-Híd VasasPlaket-Rari Nantes Savona 9-8 (1-0, 3-1, 3-3, 2-4)

Gólszerzőink: Konarik Á. (3), Bátori B. (3), Nagajev I. (2), Erdélyi B.


A lebonyolítás szeszélye folytán reggel hat után nem sokkal volt ébresztő a Vasas-játékosok spliti szállodájában vasárnap hajnalban, hogy aztán a reggelit követően még egyszer utoljára a Poljud-uszoda felé vegyük az irányt.

Álmosság ide vagy oda, nagyon komoly tétje volt a Savona elleni találkozónak, hiszen a két hatpontos csapat egymás között döntötte el a továbbjutást.

A 9.30-as kezdés erősen rányomta a bélyegét a meccs elejére, Nagajev egyetlen gólját leszámítva nem sok érdemleges történt a vízben a nyolc perc során.

A mieink ezután kezdtek el ébredezni, Bátori és Konarik találataival nyílt az olló, olyannyira, hogy a harmadik negyed elején már 7-1-re is vezettünk. Kicsit mindenki hátradőlt...

Innen azonban újabb nehézkes periódus következett, és bár arról nem beszélhetünk, hogy az olaszoknak tényleges esélye lett volna a felzárkózásra, de a végére azért csak feljöttek egyetlen találatra.

Ezzel együtt mondhatjuk azt, hogy magabiztosan sikerült megoldani a feladatot, és az A-Híd VasasPlaket a Jadran Split mögött megszerezte a csoport második helyét, ami továbbjutást ért. 

Egyetlen kör maradt így hátra a főtábláért, egy oda-visszavágós találkozó valamelyik csoportelsővel, jövő hét elején az is kiderül, hogy pontosan kivel. A lehetséges ellenfelek az OSC, az olasz Brescia és a francia Noisy-Le-Sec.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


 

 

Ez történt korábban:

Érkezés Splitbe.

Tudósításunk a Vasas-Sabac meccsről.

Tudósításunk a Vasas-Bukarest meccsről.

Tudósításunk a Vasas-Jadran meccsről.


Hirdetések