Dobos Sándor, 2019.11.27. | Vízilabda

A hétvégén nemzetközi gyermektornát rendez a Vasas SC a Komjádi-uszodában, majd december közepén az ifjúsági korosztály legjobb hazai játékosait láthatjuk vendégül.

Az elmúlt évben két minőségi utánpótlástornát is rendezett klubunk, és mindkettő jól sikerült, a visszajelzések egyértelműen ezt igazolták. A Jeney László Kupát a gyermek, a Markovits Kálmán Kupát az ifjúsági korosztály számára hívta életre a Vasas SC, ebben az évben is előbbi lesz az első a sorban: november 29. és december 1. között rendezzük meg a Komjádi-uszodában.

„Úgy tűnik, hogy hagyományt tudunk teremteni a két torna megrendezésével, és ezért ezúton is köszönjük a Vasas SC vezetésének a segítséget és támogatást” – mondja Németh Anna technikai vezető, a két torna főszervezője. – Mindegyik csapat nagyon örült a meghívásnak, és ne feledjük, hogy mindkét tornán az ország legjobb utánpótláskorú játékosai szerepelnek, az ifiknél ez különösen igaz, hiszen a 2001-es válogatott is jelen lesz. A Jeney Kupa a Nagyvárad indulásával nemzetközi torna, örülünk, hogy ismét két rangos eseménynek adhat otthont a Komjádi-uszoda. Nagy várakozással tekintünk a mérkőzések elé, és mindenkit szeretettel várunk rájuk.”

A pénteken startoló II. Jeney László Kupa házigazdája, a Vasas SC gyermekcsapata öt fordulót követően vezeti a korosztályos bajnokság felsőházát, 100 százalékos mérleggel. A gárda edzője, Homonnai Dániel szerint tét nélkül is éles meccsek várnak a fiúkra ezen a tornán.

„Nagyon örülök annak, hogy a meccsmentes időszakot egy ilyen színvonalas tornával tudjuk színesíteni. Szoros mérkőzésekre számítok, hasznos három napra. Örülök, hogy az OSC is itt lesz, velük a bajnokságban még nem találkoztunk. Három nap alatt azt is megnézhetjük, hogyan bírjuk a sorozatterhelést, hozzá is szokhatunk, illetve a felmerülő hibákra is tudunk majd reagálni. Bár papíron nincs tétje a meccseknek, éles küzdelemre számítok. Már csak azért is, mert ahogy mindenki, mi is szeretjük, ha érmet akasztanak a nyakunkba, minél fényesebbet, bárhol is indulunk. Most is ez lesz a célunk” – fogalmazott Homonnai Dániel a hétvégéről, ahol a BVSC, az UVSE, a Nagyvárad és az OSC lesz az ellenfele a mieinknek.

II. JENEY LÁSZLÓ KUPA

Utánpótlás felkészülési torna a 2005-ös korosztály számára
Résztvevő csapatok:
A-Híd OSC Újbuda
BVSC-Zugló
Nagyvárad (romániai)
UVSE
Vasas SC

Helyszín: Császár-Komjádi Béla Sportuszoda

A torna programja:
2019. november 29., péntek:
11:00: BVSC-Zugló–A-Híd OSC Újbuda
12:15: UVSE–Nagyvárad (romániai)
19:30: UVSE–BVSC-Zugló
20:45: Vasas SC–Nagyvárad 

2019. november 30., szombat:
11:00: Vasas SC–A-Híd OSC Újbuda
13:00: UVSE–FTC Waterpolo (OB I-es mérkőzés)
14:45: BVSC-Zugló–Nagyvárad
16:00: UVSE–A-Híd OSC-Újbuda
18:00: VasasPlaket–ZF-Eger (OB I-es mérkőzés)
19:30: Vasas SC–BVSC-Zugló

2019. december 1., vasárnap:
10:00: Vasas SC–UVSE
11:15: A-Híd OSC-Újbuda–Nagyvárad
15:00: Bronzmérkőzés
16:15: Döntő
17:30: Eredményhirdetés, díjátadó

A tornán a FINA szabályai érvényesek, 17 játékos nevezhető a mérkőzésekre.

A II. Markovits Kálmán Kupát majd december közepén rendezi meg a Vasas SC. Itt a mieink mellett az UVSE, a KSI, a Szolnok és a 2001-es válogatott vesz részt, pazar névsor.

„Ez a mostani torna jobban illeszkedik a programunkba, mint a tavalyi” – fogalmaz Plézer János, ifjúsági csapatunk vezetőedzője. – Mivel nincs utánpótlásforduló már ebben az évben, így sikerül értelmet adni az év utolsó hónapjának, napjainak is, és tudunk fejlődni ebben az időszakban is. Legalábbis ez a legfontosabb cél. Sajnos, a Jug Dubrovnik lemondta a részvételét a tornán, de így is nagyon erős lesz a mezőny. Igazából az UVSE, KSI, Szolnok hármas mindegyike erősebb papíron a mi csapatunknál, azaz az ország legjobb ifjúsági korú játékosai ellen szállhatunk vízbe. Ez egy nagy lehetőség, egyben nagy kihívás is. Lehetőség például a korosztályos válogatottjainknak, hogy stabilizálják a helyüket, az egész csapatunknak pedig lehetőség a torna a fejlődésre. Nagyon várom már a tornát.”

Ificsapatunk egyébként a selejtezők során nagy bravúrral jutott a felsőházba az országos bajnokságban, ott jelenleg az 5. helyen áll.

II. MARKOVITS KÁLMÁN KUPA

Utánpótlás felkészülési torna az ifjúsági korosztály számára

Résztvevő csapatok:
a 2001-es tehetséggondozó válogatott
KSI SE
Szolnoki Dózsa
UVSE
Vasas SC

A torna programja:

December 13., péntek:
11:00: Vasas SC–2001-es tehetséggondozó válogatott
12:15: UVSE–KSI SE
19:30: Vasas SC–Szolnoki Dózsa
20:45: UVSE–2001-es tehetséggondozó válogatott

December 14., szombat:
11:00: Szolnoki Dózsa–2001-es tehetséggondozó válogatott
12:15: Vasas SC–KSI SE
18:00: KSI SE–Szolnoki Dózsa
19:15: Vasas SC–UVSE

December 15., vasárnap:
10:00: KSI SE–2001-es tehetséggondozó válogatott
11:15: UVSE–Szolnoki Dózsa
18:00: Bronzmérkőzés
19:30: Döntő
20:30: Eredményhirdetés

A tornán a FINA szabályai érvényesek és 14 játékos nevezhető.

Hirdetések