Dobos Sándor, 2019.08.25. | Jégkorong

Újabb vasasos tehetség utazhat a tengerentúlra, a 16 éves Károly Róbert Nikolasz ismét csatlakozik a Somang Hockey-hoz. A Vasas és a montreali klub között továbbra is kiváló a kapcsolat: „Niko” fél évig bajnoki rendszerben jégkorongozik majd Kanadában.

Augusztus elején tért haza öt Vasas-játékos, Hladony Kristóf, Szemerei Péter, Deák Dániel, Horváth Kristóf és Horácskó Márk (valamint Székely Csaba kapusedző) Montrealból, bő egy hétig a Somang Hockey fejlesztőtáborában készülhettek, fejlődhettek. Ez volt a második alkalom, hogy a Vasas Kanadai Ösztöndíj Program keretében fiatal növendékeink utazhattak a sportág bölcsőjébe.

Egy éve Balasits Barnabás, Balázs Olivér, Horváth Kristóf és Károly Róbert Nikolasz vett részt a táborban, Kristóf tehát másodszor utazhatott idén, ráadásul őt korábban visszahívták a tengerentúlra és két hónapot 2018 őszén újra kint töltött.

Nos, most újabb Vasas-játékosnak adódik erre lehetőség, ráadásul Károly Róbert Nikolasz fél évig lesz Kanadában.


Károly Róbert Nikolasz

„A tavalyi túra után már jelezte a kinti edző, Francois Landreville, hogy szívesen látna ismét, Hoffmann Attilától ezt januárban tudtam meg először. Viszont fontos feladatom volt az U16-os csapatunkban itthon, így akkor még nemet mondtunk. Most viszont újra megnyílt az esély, és a szüleimmel végül úgy döntöttünk, hogy belevágok a kalandba” – mondta Nikolasz kérdésünkre. „Augusztus 29-én utazom majd, és az U18-as bajnokságban fogok játszani, de amíg nem töltöm be a 17-et, elképzelhető, hogy U16-ban is kapok lehetőséget kint. Már tavaly nagyon megtetszett a kinti légkör és atmoszféra, teljesen más a hokikultúra ott. Nagyon sokat foglalkoznak az egyéni képzéssel, a korcsolyatechnikával, már az alatt a szűk két hét alatt is sokat fejlődtem. Éreztem magamon a tempókülönbséget a hazai bajnokság során, ami egyébként nagyon jól sikerült szerintem az egész csapatnak. Az edzőnk is kint volt velünk tavaly, és ő is sok mindent beépített az itthoni edzésekbe, ennek is volt hatása, de például sokat foglalkoztak a tartásunk javításán is.”

Niko azt mondja, a kanadai hokistílus egyébként is jobban fekszik neki, és egyik álma valósult meg már a tavalyi úttal is, most pedig tovább írja ezt a történetet.

„Három éve jöttünk fel Dunaújvárosból Budapestre, és mindig arról álmodtam, hogy a teljesítményem alapján kijussak Észak-Amerikába. Ez teljesült, most nyilván ez még nagyobb lehetőség. Nagyon sokat köszönhetek a szüleimnek, hogy mindenben támogatnak. Most azt mondták, hogy ha már kimegyek, ne lazsáljak, vegyem nagyon komolyan az egészet. Így terveztem amúgy. Kicsit fájó szívvel engednek el, de támogatnak, ahogyan a testvérem is hasonlóan fogalmazott, csak ő még ráadásul hátba is veregetett” – mesélte a Vasas tehetsége, akinek öccse, Kun Attila Noel is klubunkban jégkorongozik.

Sok sikert, Niko!


Hirdetések