2019.07.05. | Klub

A Vasas Kubala Akadémia tulajdonos-ügyvezetője személyes élményeit is felidézte az Illovszky Rudolf Stadion avatója kapcsán, egyúttal elárulta, milyen minőségben lesznek jelen a „kubalások” a délutáni és esti programokon.

A hónapok óta tartó előkészületek végén az utolsó mozaikdarab is a helyére került, csupán néhány óra maradt az Illovszky Rudolf Stadion átadásáig. Az új létesítmény iránti igény nem csupán a szurkolók részéről fogalmazódott meg, hanem a fiatalabb generáció is régóta várt erre a pillanatra. Az ifjú nemzedékhez nem kell messzire mennünk, elég csak a stadion falain túlpillantani, és máris meglátjuk a fiatal labdarúgók csodálattal vegyült, vágyakozó tekintetét, akik alig várják, hogy átlépjék a számukra legendás misztikummal átitatott Vasas-szentély kapuját.

Ők azok a fiatalok, akik hatéves koruktól azért választják a piros-kék életérzést, hogy egyszer majd – a nagyokhoz hasonlóan – a szurkolók hangorkánjában, ikonikus elődjeik nyomát követve játszhassanak a Vasas első csapatában. Ők a Vasas Kubala Akadémia növendékei, a Vasas FC felnőttcsapatának utánpótlása, vagy ahogyan mindenki ismeri őket: a "kubalások".

„Maximálisan átérzem játékosaim izgatottságát a stadionátadó kapcsán, hiszen gyermekként ugyanilyen lelkesedéssel tekintettem én is a Vasas labdarúgói és a meccsek magával ragadó hangulata felé” – avat be minket a részletekbe Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonos-ügyvezetője. „Nem titok, hogy angyalföldi kissrácként, Vasas-sportiskolásként testközelből éreztem a klub minden rezdülését, s nyugodtan kijelenthetem, hogy a rajongásom azóta is töretlen. A nálunk futballozó fiatalok velünk együtt kísérték figyelemmel az új stadion életre hívását, úgy készültek napi szinten a hétvégi bajnoki mérkőzésekre, hogy közben szemtanúi voltak, ahogy mindig egy picivel több, nagyobb és szebb lett a pálya fölött magasodó építmény. Ők is ugyanúgy számolták vissza a napokat, mint mi, felnőttek, az álmok és a motiváció ugyanaz volt: egy olyan létesítmény, melynek szíve a sajátunkként dobban. A Vasas életében történelmet írunk, mi pedig a srácokkal együtt a részesei leszünk ennek, a megnyitón való szerepvállalásunk több mint felemelő.”

Nem csupán a tervezés és az építkezés, de a stadionátadó rendezvényének formába öntése is igazi csapatmunkát igényelt. Régóta tartó álmok megvalósításáról beszélünk, éppen ezért minden érintett saját szívügyének tekintette az előkészületeket. Az anyaegyesület és a felnőttcsapat mellett a Vasas Kubala Akadémia vezetése, szakmai stábja és játékosai voltak azok, akik nemcsak a megnyitó szervezésével kapcsolatos feladatokban vettek részt, de az ünnepség különböző programjain is szép számmal, közel 100 fővel segítik majd a rendezvény exkluzív lebonyolítását.

„Megtisztelő, ha egy ilyen eseménynek a részese lehetsz, akár szakemberként, akár fiatal játékosként. Az első perctől elszántan vetettük bele magunkat a tervezésbe és a megvalósításba, melynek köszönhetően összehangolt és precíz munka zajlott a mögöttünk álló időszakban, így a Vasas Kubala Akadémia minden korosztálya képviseltetve lesz a nagyszabású programon. A legfiatalabbak a lelátóról fognak szurkolni, a 10-12 éves játékosok a felnőttcsapat labdarúgóit kísérik majd pályára és szedik a labdát 16 órától az öregfiúk összecsapásán, valamint a Piros–Kék küzdelmeken, majd a Vasas–DAC gálamérkőzésen. Emellett a pályán is megtalálhatóak leszünk, hiszen bajnokcsapataink és dobogós együtteseink tagjai is fűre lépnek ezen a napon. A fiatalok mellett persze stábunk tagjai is aktívan kiveszik a részüket a fociból, szakembereink a Piros–Kék mérkőzéseken fognak szerepelni. A játékon kívül természetesen a munka is óriási hangsúlyt kap a stadionavatón, hiszen a háttérben komoly szervezésre és összpontosításra van szükség. A játékosok mellett teljes stábunkat mozgósítottuk annak érdekében, hogy professzionális élményt nyújtsunk minden szurkolónak” – zárta a stadionavatóval kapcsolatos összegzését Nagy Miklós.


Hirdetések