Dobos Sándor, 2019.06.19. | Vízilabda

Nemzetközi tornára utaztak a Vasas fiatal pólósai, a 2004-es korosztálynak rendeznek tornát a horvátországi Lošinjban, csodás környezetben.

Mondhatni már hagyományosan tér vissza Lošinj szigetére a Vasas, hiszen tavaly kétszer is jártak ott vízilabdázóink. Júniusban a 2003-as és 2004-es születésű fiatalokból álló csapatunk nyerte meg fölényesen a Delfin Kupát, majd augusztusban a serdülőkeretünk edzőtáborozott a gyönyörű környezetben, a tengerben kialakított pályán.

Most ismét itt a Delfin Kupa, a Vasast pedig újra meghívták, Monostori Attila és Pálffy Márton edzők vezetésével indult útnak a társaság szerdán. Ezúttal a 2004-esek küzdenek majd, mindegyik csapatban három 2003-as születésű pólós szerepelhet.

Nem egyedüli magyar csapatként veszünk részt a tornán, a D csoportban ott van az Ybl együttese is, a mieink a C csoportban az eszékiekkel és a graziakkal játszanak majd. A csoportok győztesei jutnak a négy közé, a többiek a helyosztókkal folytatják.


Úton Losinjba, a képről hiányzik Joko Norbert és Tihanyi Tóth Bence

15. Delfin Kupa (Dobri Dupin)

A torna csoportjai:

A csoport: VK Lošinj, VK Pula, VK Borac
B csoport: VK Galeb MR, VK Gorica, VK Siscia
C csoport: Vasas SC, VK Osijek, WBV Graz
D csoport: VK Marsonia, VK Crikvenica, Ybl WPC

A torna programja:

Június 21., péntek:
Vasas SC–VK Osijek, 20 óra

Június 22., szombat:
WBV Graz–Vasas SC, 18 óra

Június 23., vasárnap:
Elődöntő, C1-D1, 14 óra
Döntő, 21 óra

A Vasas játékosai a tornán:

Hegedűs Ákos, Joko Norbert, Thuróczy Márton, Varga Bálint, Mintál Kende, Sárközy Benjámin, Ragács Benedek, Tihanyi Tóth Bence, Révhegyi Kornél, Szabó Zsigmond, Tasi Dominik, Sudár Levente, Poór Bence Szabolcs, Tábori Dániel, Gyarmati Máté

Edzők: Monostori Attila, Pálffy Márton

Egy kis ízelítő  a körülményekről:


Hirdetések