Dobos Sándor, 2018.06.18. | Vízilabda

Klubunk 2003-as és 2004-es születésű fiataljaiból álló csapat vett részt egy meghívásos vízilabdatornán a horvátországi Lošinjban. Pazar környezetben játszhattak a srácok!

Horvátországi túrára utaztak a Vasas gyermekcsapatának tagjai, de nem a lábukat lógatták Lošinj szigetén (na, jó, biztos erre is volt azért lehetőség), hanem egy rangos tornán vettek részt ott, s ha már ott voltak, meg is nyerték a viadalt.

Amit nem akármilyen környezetben rendeztek meg, hiszen nem medencében, hanem a tengerben játszottak a csapatok, a Čikat-öbölben. Monostori Attila vezetőedzőt kértük egy kis összefoglalóra:

„Meghívtak minket a tornára, és nagy örömmel tettünk eleget a meghívásnak. Kilenc 2003-as és kilenc 2004-es születésű játékost vittünk magunkkal Pálffy Márton edzőkollégámmal, és a fiatalabbak is sokat játszottak egyébként. Tizenegy csapat vett részt a tornán, a tengerparton kialakított pályán, valószínű a Mladost Zagreb mondta végül vissza a részvételt. Velük talán kicsit erősebb lett volna a torna, de így is volt olyan meccsünk, ami kicsit nehezebben indult, igaz, aztán a végén sima lett. A srácok szerint este nyolckor már egy kicsit hűvösebb volt a víz, de azért így is kellemesen érezték magukat. Jó volt ez a program így a szezon végén. A döntőben végül nagyon simán győztünk, az ellenfelünk az elődöntőben szemmel láthatóan elfáradt. Jól éreztük magunkat, most jön a nyár, de a gyerekeknek meglesz a lehetőségük az edzésre, hiszen aki szeretne, a Császár-uszodában részt vehet a kötetlen foglalkozásokon, hogy edzésben maradjanak - mondta Monostori Attila, hozzátéve, hogy a torna legjobb kapusa Losinjban Békési Marcell lett.


Fotók: Vaterpolo Klub Lošinj

Eredmények – „Delfin Kupa”, Lošinj:

A csoportban:

VK Osijek – Vasas SC 8-24
Vasas SC – VK ZPK 11-2

Az elődöntőben:

Vasas-Galeb MR 10-6

A döntőben:

VK Marsonia – Vasas 2-14 (0-7, 0-2, 2-2, 0-3)

Vasas: Békési – Joko 1, Bárczi, Pop 4, Szeibert 3, Kósi-Kelly, Györke, Varga, Sipos 2, Gémesi 1, Mintál 2, Pázmándi, Hajnal 1, Tihanyi-Tóth. Vezetőedző: Monostori Attila. Edző: Pálffy Márton

A torna végeredménye:

1. Vasas SC
2. VK Marsonia
3. VK Galeb MR
4. VK Medvescak
5. VK Lošinj
6. VK ZPK
7. Vaterpolo Koper 1958
8. WBV-Graz Wasserball
9. VK Osijek
10. VK Zagreb
11. VK Vukovar

A torna legjobb kapusa Békési Marcell lett.


Hirdetések