Jenkei Dániel, 2019.05.02. | Kézilabda

Kialakult női NB I/B-s kézilabdacsapatunk játékoskerete a 2019/2020-as szezonra.

Mint ismeretes, a 2019/2020-as szezonban Penszki Gergely irányítja vezetőedzőként női kézilabdacsapatunkat, most pedig azt is megtudhatjuk, mely játékosok alkotják majd nyártól a keretünket. A csapat váza javarészt változatlan marad, több kulcsjátékosnak még élő szerződése van, a többiekkel pedig hosszabbított az elmúlt hetekben a klubvezetés.

Emellett összesen hét új névvel találkozhatunk majd piros-kékben: a legrutinosabb érkező Cifra Anita, aki KEK-győztes volt az FTC csapatával, több száz NB I-es mérkőzést játszott eddigi pályafutása során, és most Dunaújvárosból érkezik beállóként a Vasasba.

A 25 éves Tóth Melinda szélsőként szintén komoly élvonalbeli meccsrutinnal rendelkezik, hiszen korábban a Debrecenben, az MTK-ban és az FTC-ben is megfordult, a legutóbbi állomáshelye pedig Mosonmagyaróvár volt.

Érkezik két újabb tehetséges játékos a győri utánpótlásból, az átlövő Szilovics Fanni és a beálló Ács Bianka személyében.

A jobbátlövő Gaylhoffer Ildikó a Csepelből igazol a Vasasba, így őt jól ismeri Penszki Gergely vezetőedző.

Gidai Eszter pedig az NB I-ben szereplő Békéscsaba irányító játékosa volt az idei szezonban, és a bulvárhírek kedvelőinek további adalék róla, hogy nem más a vőlegénye, mint labdarúgócsapatunk gólvágója, Birtalan Botond.

Végül ejtsünk szót 2002-es születésű kapusunkról, Kastl Annáról, aki egyéves budaörsi kitérőt követően, NB I-es mérkőzésekkel felvértezve tér vissza a Vasasba.

A szezon végén távozik ugyanakkor a jelenlegi keretből Bab Ágota, Mester Nóra, Németh Mercédesz, Szeberényi Flóra és Varjú Liliána.


A Vasas SC felnőtt női kézilabdacsapatának 2019/2020-as kerete:


Kapusok: Antóni Viktória, Binó Boglárka, Kastl Anna, Tzintzis Alexandra.


Mezőnyjátékosok: Ács Bianka, Cifra Anita, Gaylhoffer Ildikó, Gidai Eszter, Hadnagy Fanni, Hansághy Beatrix, Imrei Réka, Ivanics Dóra, Kiss Klaudia, Lízer Dorottya, Moharos Vivien, Szatmári Melinda, Szecsődi Laura, Szilovics Fanni, Takács Fruzsina, Tóth Georgina, Tóth Melinda, Török Rebeka.


Hirdetések