Jenkei Dániel, 2019.04.04. | Kézilabda

A 38 éves szakemberrel kétéves megállapodást kötöttünk, nyártól áll munkába a Vasasnál.

A Vasas SC NB I/B-ben szereplő felnőtt női kézilabdacsapatának jelenlegi vezetőedzője, Varga Márta március elején jelentette be a VasasTV-ben, hogy nem hosszabbítja meg szerződését.

Az elmúlt hetek így az utódkereséséről szóltak a klubvezetés számára, mostanra pedig eldőlt, hogy a 2019/2020-as szezonnak Penszki Gergely vezetésével vág neki csapatunk.

A 38 éves szakember játékosként rövid ideig megfordult az NB I-ben is a Százhalombatta csapatában, de a sorozatos sérülések miatt már egészen fiatalon, 22 évesen edzősködni kezdett.

Az elmúlt másfél évtizedben szép sikereket ért el a PLER junior fiúcsapatával, emellett bajnoki címet ünnepelhetett a KSI juniorgárdájával, illetve az FTC serdülő lány együttesével, de aktívan részt vett a KSI női szakágának kialakításában, jelenleg pedig a Csepel NB I-es ificsapatát, illetve NB II-es felnőtt együttesét irányítja.

A teremkézilabda mellett a strand-szakágban is fontos szerep jut neki, hiszen ő a fiú ifjúsági strandkézilabda válogatott szövetségi kapitánya, amellyel ifjúsági olimpiai ötödik helyet, valamint Eb-ezüstérmet szerzett az elmúlt években.

Az új vezetőedzővel kétéves megállapodást kötött a Vasas SC, a munkáját segítő szakmai stáb kialakítása pedig a következő hetek feladata lesz.

- Talán közhelyesen hangzik, de tényleg nagyon izgatott vagyok, hogy nyártól a Vasasban dolgozhatok. Szakmai előrelépésnek és egyben komoly kihívásnak tartom a feladatot, így nem sokat gondolkodtam, amikor megkerestek a klub vezetői. Érdekes az élet, mert 2008-ban egyszer már majdnem a Vasas-ASI edzője lettem, de akkor végül másfelé vezetett az utam. Varga Mártával, a jelenlegi vezetőedzővel együtt végeztünk anno a TF-en, így régi ismerősök vagyunk, és mondhatom, hogy jó a kapcsolatunk. Ez nyilvánvalóan hasznos lesz a munkába állásom szempontjából, de egyben bizonyos teher is egy ilyen közkedvelt vasasos szakembert váltani. Egyelőre még nem szeretnék konkrét szakmai célokat megfogalmazni, de kísérletező típusú edző vagyok, követem a játék fejlődését, és szeretek új irányokat kipróbálni, persze csak akkor, ha az adott játékosállomány alkalmas rá. Általánosságban azt is elmondhatom, hogy a gyors játék mellett a stabil védekezésre szoktam hangsúlyt fektetni, szeretem, ha az én csapatom kapja a legkevesebb gólt a bajnokságban. - mondta el a szerződés aláírása után honlapunknak Penszki Gergely.


Hirdetések