Dobos Sándor, 2018.11.25. | Kosárlabda

Nyerni tudott az újonc BKG-Príma SE a Vasas Akadémia ellen, a bajnokság 10. fordulójában.

NB I/B, Piros-csoport, 10. forduló:

Vasas Akadémia–BKG-Príma SE 77-92 (20-36, 14-24, 20-13, 23-19)

Vasas: Katona 14/12, Boros 11, Sólyom 19/6, Andrássy 3, Steier 2. Csere: Horváth H. 12/12, Kovács B. 6, Koflanovics 3/3, Barócsi, Csík Roland 7/3. Vezetőedző: Faragó Péter

BKG: Halász 13/3, Nagy Botond Ágoston 21/18, Tanács A., Berger 26, Nagy Benedek Ágoston 9/6. Csere: Kaluha 4, Kovács S. 11/6, Ben, Szeleczki, Czakó 5. Vezetőedző: dr. Nagy Ágoston


A szerdai hazai rangadón 60-33-ra vezetett a rivális MAFC a Vasas Akadémia otthonában, ez a különbség pedig végül – érthetően – végzetesnek bizonyult. Hiába játszott aztán jól a Vasas, nem tudta ledolgozni a hátrányt.

S mit hoz a sors?! A vasárnapi, újabb hazai bajnokin a Zöld-csoportból felkerülő BKG-Príma 60-34-es előnyt dolgozott ki a nagyszünetre. Kísérteties hasonlóság. Pedig jobban kezdtük, de aztán 11-11 után egy 14-0-s rohamot produkált a vendégcsapat.

Az amerikai Berger, valamint a Nagy-testvérek által vezérelt BKG a forduló előtt azonos mutatóval, 6 győzelemmel és 3 vereséggel állt az ezúttal Moravcsik Áront nélkülöző Vasassal, most megszerezte a hetedik sikerét.

Merthogy ismét nekiveselkedett a lehetetlennek Faragó Péter együttese, de most is csak szépíteni tudott az álláson. Pozitívum viszont a fiatal Horváth Hunor négy triplája.

A vége 92-77-es vendégsiker, az újonc ismét bizonyította erősségét.

Faragó  Péter vezetőedző:
"Az első félidőben ismét nem tudtunk úgy hozzáállni, inkább nekiállni ennek a meccsnek, ahogy a második félidőben játszottunk. Gratulálok a BKG-nak, jó kosárlabdát játszottak, és látszik a rendszer, amiben kosárlabdáznak. Gratulálok az én csapatomnak is, mert nemcsak győzelmek után tudom ezt megtenni, dicséret illeti őket most ebben a megfogyatkozott állapotban, amiben játszottunk, de kifogások helyett úgy gondolom, hogy össze kell szednünk a védekezésünket a következő mérkőzésre. Semmiképpen sem elfogadható két meccsen ennyi kapott pont és nem is jellemző ránk. Örülök a saját fiataljaink egyéni teljesítményeinek és annak, hogy néhány ember tudta bizonyítani, hogy a rotációban esetleg több időt érdemelne. Azt elvárom, hogy a játékvezetők a kosárlabda, a csapatok, a játékosok és az edzők iránti tisztelettel érkezzenek a mérkőzésre, és ne az arroganciával levezetett mérkőzésekről szólna a továbbiakban ez a dolog. Emellett nem tudok elmenni szó nélkül."

(Fotó: Bornyi Márton)


Hirdetések