Dobos Sándor, 2018.11.21. | Kosárlabda

Bár a második félidőben megmutatta küzdeni tudását a Vasas Akadémia, végül nem tudta megfordítani a nagy előnyt szerző újbudaiak elleni mérkőzést.

NB I/B Piros-csoport, 9. forduló:

Vasas Akadémia–MAFC 83-100 (13-26, 20-34, 32-20, 18-20)
Sport11, 250 néző

Vasas: Moravcsik 17/9, Andrássy 11, Katona R. 10/6, Kovács B. 2, Boros 13/3. Csere: Sólyom 8, Steier 15/9, Csík Richárd 2, Csík Roland 3/3, Barócsi 2, Horváth H. Vezetőedző: Faragó Péter

MAFC: Csapai 4, Katona B. 8/6, Misek 6, Garamvölgyi 16/6, Washington 24/3. Csere: Lakits 7, Nagy K. 16/6, Bordács 5, Lakosa 11/3, Polgárdy 3, Németh B. Vezetőedző: Hencsey Tamás


60-33-ra vezetett a nagyszünetben a MAFC.

Emészteni kellett ezt az öltözőben is, a Vasas Akadémia csapata nem ehhez szokott az elmúlt időszakban, de a derbi első felében nem ment a játék. Sok mutatóban teljesített szerényebben a Vasas, még a büntetőzés sem ment, az amerikai Eric Gerard Washington által repített MAFC viszont tényleg szárnyalt, ráadásul rajta kívül megoszlottak a pontok a többiek között is, egyenletesebben haladt előre a vendégcsapat, amely az A-csoportból esett vissza az NB I/B-be az előző szezon végén.

A tavaly hatalmas bravúrral döntőt játszó Vasas Akadémia helyzetét az is súlyosbította, hogy az első negyedben kiesett sérülés miatt Kovács Benedek, így a merítési lehetőség is megcsappant.

Szóval a nagyszünetben újra fel kellett magát építenie a mieinknek, mert tényleg lendületből elszaladt az első két negyed. Jól is kezdődött aztán a harmadik szakasz, 5-0-s rohamot követően kért időt a vendégek edzője. Aztán 65-44-nél Moravcsik Áron, alapemberünk sérült meg, a combját kellett ápolni – nem is tudott már visszajönni.

A többiek hajtottak viszont, 67-48-nál kért ismét időt Hencsey Tamás, azaz 15-7-es szériában voltunk ekkor, a második félidőt tekintve.


Fotók: Steirer Máté

„Nem kapkodunk, megvan a ritmus” – szólt a mieinkhez Faragó Péter, utalva arra, hogy még akár véghez is lehet vinni valami nagy bravúrt a folytatásban. Reagált persze a MAFC is, egész pályás letámadásra jött ki. Hiába, mert Boros Márk ponterősségének is köszönhetően két perccel a negyed vége előtt már csak 13 pont volt a különbség! Nagyon nem jött jól Lakosa, majd nem sokkal később Nagy triplája a vendégek újabb időkérése után, kicsit meg is tört a lendületünk – bár Boros még épp a negyed vége előtt reagált egy másik hármassal.

A zárónegyedben még volt egy olyan pont, amikor azt hihettük, hogy sikerülhet a bravúros fordítás, de aztán pár kevésbé helyes döntés, valamint a szerencse hiánya is azt eredményezte, hogy ez nem sikerülhetett.

Harmadik vereségét szenvedte el a Vasas Akadémia (a hat győzelem mellett), a MAFC tartja a lépést a listavezető Veszprémmel.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések