Dobos Sándor, 2018.11.20. | Vívás

Egyre kiegyensúlyozottabban vív a Vasas SC versenyzője, a 24. születésnapját szombaton ünneplő Katona Renáta, ez pedig jó előjel a kardválogatott olimpiai kvalifikációs versenyfutása előtt.

Az orléans-i világkupán – a szezon első világkupa-fordulóján – ötödik helyet szerzett a Katona Renáta, Márton Anna, László Luca, Pusztai Liza összeállítású női kardválogatottunk. Ez szép eredmény, és ha sikerülne állandósítani ezt a pozíciót, összejöhet a jövő áprilisi végelszámolásnál az a helyezés, amely után lefoglalhatná a vívószövetség a Budapest-Tokió repülőjegyeket.

Jelenleg a 8. helyen áll a világranglistán a magyar válogatott, amelynek alapembere a Vasas versenyzője. Nyáron, a vuhszi világbajnokságon a 7. helyen zártak a mieink úgy, hogy az olaszok ellen egy hajszálra voltak az elődöntőbe jutástól (45-44 lett oda, Katona Renáta +9-cel zárta azt a mérkőzést). A 7. helyért Kínát nagyon magabiztosan vertük, és biztató, hogy ugyanez volt a helyzet a mostani világkupán is, márpedig az olimpiai részvételhez Kínát is meg kell előzni a világranglistán – ahogyan azt megtudtuk Renitől a vele készült videós interjú során.

Pasaréten beszélgettünk tehát a Vasas kardvívójával, aki eltökélt, elmondása szerint egyre kiegyensúlyozottabban vív, és akinek az országos bajnokságon is (érmes) tervei vannak.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések