Dobos Sándor, 2018.07.27. | Vívás

Remekül vívott a vuhszi világbajnokság csapatversenyében Katona Renáta, a Vasas SC kardvívója, a válogatott ezzel együtt a 7. helyen végzett a vb zárónapján.

Véget ért a kínai vívó világbajnokság, a magyar küldöttség egy bronzéremmel zárta a világversenyt, méghozzá a férfi kardválogatott révén, soraiban Szilágyi Áronnal, klubunk versenyzőjével, illetve a nyáron egyesületet váltó, immáron az MTK-ban vívó Szatmári Andrással.

A pénteki zárónapon nem sok hiányzott ahhoz, hogy újra éremért küzdjön egy magyar válogatott, méghozzá a női kardcsapat (Katona Renáta, Márton Anna, László Luca, Pusztai Liza összeállításban). Merthogy egy hajszál választotta el a lányokat attól, hogy megverjék a világranglistát vezető olaszokat. Ebben a bravúrban tevékeny részt vállalt volna Katona Renáta, aki +9-cel zárta ezt a mérkőzést, amelyet viszont végül egyetlen tussal, 45:44-re elveszítettünk.

A Vasas SC kardvívója a helyosztók első mérkőzésén, az amerikaiak ellen is csodásan vívott, +10-zel zárt, de itt is meg kellett hajolnia a csapatnak az ellenfél jobb formája előtt, így a 7. helyért vívhatott a vb zárószámában a magyar válogatott. A kínaiak ellen meglett a győzelem, így Katona Renátáék a hetedik helyen végeztek.


Katona Renáta remekül vívott a zárónapon (Fotók: Magyar Vívó Szövetség)

A Vasas SC négy versenyző révén volt érdekelt a világbajnokságon, egyéniben a legjobb eredmény olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese nevéhez fűződik, aki 6. lett, kétszeres olimpiai aranyérmesünk, Szilágyi Áron a 7., Katona Renáta a 44., Bányai Zsombor az 54. helyen zárt. Csapatban Szilágyiék bronzérme mellett Bányai Zsomborék 5. helyét, valamint Szász-Kovács Emeséék 13. helyét tudjuk feljegyezni a fent említett 7. hely mellett.


Eredmények – vívó világbajnokság, Vuhszi:

Női kardcsapat:

A negyeddöntőben:

Magyarország-Olaszország 44:45 (Katona +9, Márton 0, Pusztai -10)

Az 5-8. helyért:

Magyarország-Egyesült Államok 41:45 (Katona +10, Pusztai -6, Márton -8)

A 7. helyért:

Magyarország-Kína 45:27 (László +11, Pusztai +10, Katona -3)

A Vasas SC versenyzőinek szereplése a vuhszi világbajnokságon:

Szilágyi Áron (kardvívás): egyéniben 7., csapatban 3.
Szász-Kovács Emese (párbajtőrvívás): egyéniben 6., csapatban 13.
Bányai Zsombor (párbajtőrvívás): egyéniben 54., csapatban 5.
Katona Renáta (kardvívás): egyéniben 44., csapatban 7.


Hirdetések