Dobos Sándor, 2018.09.18. | Jégkorong

A Vasas ificsapatának játékosa bemutatkozott már tétmeccsen is a Somang Hockey együttesében, gólpassza is van már.

Ahogyan arról írtunk, a Vasas Kanadai Ösztöndíj Programjának köszönhetően négy vasasos hokis utazott Kanadába augusztusban, tíz napra, Hoffmann Attila edző szervezésében. Közülük Horváth Kristófot visszahívták, és szeptember 9-től november 11-ig a Somang Hockey utánpótláscsapatában játszik, a helyi bajnokságban, tornákon is, Francois Landreville értő felügyelete mellett.

Most kértünk tőle egy kis helyzetjelentést, jó hírekkel tudott szolgálni:

„Nagyon, de nagyon jól érzem itt magam. A helyiek simán befogadtak a csapatba, a nyári tábornak is köszönhetően, ahol már megismertük egymást. A „szülők” nagyon-nagyon kedvesek, itthon csak nevetés és jó kedv van. A csapatban szintén. Most a hétvégén a család, amelyiknél lakom, Amerikába utazott, mert a gyerekeknek ott volt meccse, így a szervező családjánál töltöttem a napokat, Michaelék nagyon befogadóak voltak. Szóval minden rendben van” – tudtuk meg Kristóftól.

Meccseket is játszott már a Vasas tehetséges játékosa, és ez nagyon fontos, így fejlődhet még tovább.

„A legnagyobb élmény az első meccs utolsó harmadában történt, amikor volt egy nagyon nagy ütközésem, csak repült a játékos. Mindenki megdicsért utána, mennyire jól csináltam, és hogy így kell legközelebb is. A második meccsen kikaptunk, viszont sikerült az első pontomat megszerezni, adtam egy asszisztot” – mesélte Horváth Kristóf.

Akitől – és a Somang Hockey-tól – néhány fotót is kaptunk.

Csak így tovább!


Hirdetések