Dobos Sándor, 2018.09.13. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC csapata második bajnokijára a DAB-hoz utazik, ott még inkább szükség lesz a maximális koncentrációra.

A DEAC elleni idegenbeli, hosszabbításos vereség alkalmával még a szakvezetést is meglepte a mieink összeszedett, nagy energiaszinttel végigvitt bátor és eredményes játéka, függetlenül attól, hogy a srácokban minden „benne van”. Jól sikerült a rajt, a légiósokkal megtűzdelt debrecenieknek nagy erőket kellett mozgósítania, hogy 0-2-ről fordítson, ez végül sikerült neki a hosszabbításban.

Nincs megállás, a vasárnapi, Vienna Capitals elleni hazai meccs előtt van még egy, Dunaújvárosban kell bizonyítani a nyilván esélyesebb DAB ellen. Találkoztunk már velük, nem is olyan régen, akkor 7-1-re nyertek az újvárosiak. Szlépka Armand, csapatunk játékosa szerint abból a meccsből azért nem kell messzemenő következtetéseket levonni, inkább a debreceni játékból kell építkezni

„Nagyon gyorsan mentünk, nagyon erős meccset játszottunk így elsőre. Senki nem gondolta volna, hogy ennyire jól fogunk teljesíteni, újonc csapatként nem is lehetett volna jobb meccset játszani ebben a ligában. Igen, 7-1 volt a Dunaújváros elleni edzőmeccs, de az volt nekünk az első, abból nem lehet leszűrni semmit. Fogunk menni előre, mint mindig, ahogyan az első meccsen is, de megpróbálunk nyerni, de legalábbis egy szoros állást kicsikarni. Ugyanaz lesz a taktika, mint Debrecenben: menni előre, blokkok, sok lövés, gyors korcsolyázás, mindent, amit tudunk, bele kel adni. Ez lesz a taktika.”

A Dunaújváros is egy mérkőzésen van túl, 6-3-ra nyertek vasárnapi ellenfelünk, a Vienna Capitals II otthonában (2-1-re még a bécsiek vezettek azon a találkozón). Az újvárosiak a finn vonalat viszik éppen, hiszen az edzőjük Antti Karhula, emellett Miika Franssila és Jaakko Turtiainen személyében két játékos is a skandináv országból jött, Jonas Westerling svéd, Henrik Jabornik szlovák, Sevela Peter és Martin Saliuga magyar-szlovák állampolgársággal bír, míg Artyom Josszafov finn-orosz hokis – fel is soroltuk a DAB légiósait. Török Viktor, Makovics Bence és Garbacz Máté személyében három olyan játékos is ott van a dunaújvárosi keretben, akik tavaly a Vasas juniorcsapatában kaptak szerepet.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik Dunaújvárosban, emellett még négy bajnoki szerepel a pénteki programban.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Erste Liga, 2. forduló:

Szeptember 14., péntek, 18 óra:

Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC

Pénteken játsszák még:

Vienna Capitals II–Corona Brasov
DEAC–Fehérvári Titánok
UTE–Hokiklub Budapest
Sport Club Csíkszereda–FTC-Telekom


Hirdetések