Dobos Sándor, 2018.09.11. | Jégkorong

Az Erste Liga első fordulójában nagyszerűen küzdött és hajtott a Schiller-Vasas csapata, amely végül csak hosszabbításban kapott ki a Debrecen otthonában.

Eredmény – Erste Liga, 1. forduló:

DEAC–Schiller-Vasas HC 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0)
Debreceni Jégcsarnok, 517 néző, vezette
: Tímár, Nagy (Sipos, Vincze)

Schiller-Vasas HC: Koitmaa – Bugár (1), Oroszi (1) – Bukor, Kováts – Surányi 1, Tornyai – Bálint T., Seregély
Bödök 1, Fliszár, Varga T. – Czakó, Szlépka, Turbucz (1) – Rózsa, Székely-Mádai G., Szlama – Csiki A., Gágyor, Pápa
Vezetőedző: Ladányi Balázs. Edző: Revák Zoltán

Gólszerzők: Németh A. (49.), Izacky (52.), Hetényi (63.), illetve Surányi (4.), Bödök (39.)

Eljött a nagy nap. 2018. szeptember 11-én tért vissza jó pár év után a Vasas a magyar felnőttbajnokságba, méghozzá a mezőny legfiatalabb keretével, az eddigi juniorcsapatunkra építve.

A DEAC már túlvolt a bemutatkozáson, hiszen a Ferencváros otthonában indított, ráadásul pontot is szerzett, szétlövésre késztette az esélyesebb zöldeket. A Schiller-Vasas és a Debrecen találkozott egymással a felkészülés során, idegenben 5-2-re, a Vasas Jégcentrumban 4-2-re nyert a DEAC, amely – mint minden csapat élvonalban – rutinos játékosokat is felvonultathat.

A cseh-német vezetőedző, David Musial számíthat például a kapuban Hetényi Zoltánra vagy a cseh légiós Dominik Novotnyra, illetve a nemrég szerződtetett kanadai Hugo Turcotte-ra. Nálunk egyetlen légiós szerepel a keretben, az észt válogatott kapusa, Willem-Henrik Koitmaa (neki a juniorválogatott, szintén a nyáron igazolt Tóth Balázs a kapustársa a csapatban).

Ladányi Balázs vezetőedző – aki épp Debrecenből igazolt hozzánk 2016 novemberében – és Fliszár Zalán csapatkapitány is azt nyilatkozta korábban, hogy a cél nem lehet más, minthogy a mieink minden meccsen kihozzák magukból a maximumot, az élet meg majd eldönti, hogy ez akkor éppen mire lesz elég.

A MAC-cal folytatott együttműködés alapján a csapatban tudhattuk Bugár Gábort és Seregély Mátét is ezen a mérkőzésen. A mieink kapujában Koitmaa kezdett, és remekül védett az első harmadban, különösen azután, hogy megszerezte csapatunk a vezetést Surányi Zsolt lövése után, amelyben Czakó Barna talán egy kicsit beleért, mindegy is, a lényeg a kitörő öröm volt, amivel konstatáltuk a vezetést!

Nem volt érdemtelen a gól, ugyanis a srácok nagy lendülettel vetették bele magukat a meccsbe, sokat ütköztek, sokat korcsolyáztak, abszolút kiegyenlített volt a meccs, sőt. Voltak periódusok, különösen a második harmadban, amikor nyomás alatt tartottuk a kaput, és érdekes, hogy akkor leginkább, amikor egyenlő létszámban folyt a játék. Hozzá kell tenni, a kapunkban Willie nagyszerűen védett.

Hogy miért emeljük ki a létszámegyenlőséget? Nos, azért, mert bőven akadt kiállítás, főleg még az első harmadban, két nagyobb bunyót is láthattunk, az egyikben Fliszár Zalán, a másikban Tornyai Gábor és Szlépka Armand volt a főszereplőnk, őt 2+10 percre állították ki.

A második 20 percben háromszor is emberelőnybe kerültünk, de nem ekkor, hanem két perccel a szakasz vége előtt növeltük az előnyt, Oroszi Álmos passza után Bödök Bence lőtt messziről a jobb felsőbe, innen azért kényelmesebb helyzetből jöhetett a harmadik harmad!   

10 perccel a vége előtt jött aztán a debreceniek gólja, Németh Attila szépített, nagyon izgalmas véghajrára volt kilátás. Két perccel később egyenlített a Debrecen, kezdtünk fáradni, egy kavarodás után Izacky talált be, 2-2. Újabb két perc után Koitmaa védett hatalmasat, remek meccset figyelhettünk!

Szlama Dániellel szemben szabálytalankodtak aztán 2 és fél perccel a vége előtt, így kedvező helyzetbe kerültünk a végjátékot illetően, emberelőnybe egészen pontosan. Végül ezt nem sikerült kihasználni, így jöhetett a hosszabbítás (bár az utolsó másodpercben még volt egy jó lövésünk).

A ráadás elején rögtön emberhátrányba került a Vasas, jött a debreceni tűzijáték, de jól álltuk a sarat. Egészen sokáig, de aztán Hetényi Péter lövése utat talált a kapuba Németh Attilának köszönhetően.

Nagyot küzdöttünk, erre a meccsre bőven lehet építeni.

Folytatás pénteken Dunaújvárosban, majd vasárnap a Vienna Capitals ellen a Vasas Jégcentrumban!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések