Dobos Sándor, 2018.05.31. | Vízilabda

Vezérszerep vár a VasasPlakethez szerződő Hegedüs Gáborra a következő szezonban. A 35 éves pólóst már többször csábította klubunk, végül most köttetett meg a megállapodás.

Átalakul a VasasPlaket kerete, az együttes összetételében történt változásokról kedden számoltunk be. Kétségtelenül az OSC-től érkező Hegedüs Gábor a legrutinosabb az érkezők közül. „Hege” Egerben született, ott is nőtt fel, és az egri vízilabda újkori sikereinek részese volt, hiszen tagja volt a 2011-es bajnokcsapatnak, akkor éppen a Vasast győzték le a fináléban (az első meccsen 8-7-re nyert a Vasas, a visszavágón 8-6-ra az Eger egy 3-0-s utolsó negyeddel).

A 2011-12-es szezont már Szegeden kezdte, három évet töltött ott, ezt az időszakot Magyar Kupa-győzelmek övezték. Vincze Balázs vezetőedzőt követte aztán az OSC-hez, ahol a 2014-15-ös szezontól játszott, a többi közt a Bajnokok Ligája főtábláján is. Most ismét váltott, a Vasast választotta.

„Nagyon várom az új szezont. Zajlott már korábban is egy kisebb keringő közöttünk, volt, amikor miattam, volt, amikor a Vasas miatt hiúsult meg az átigazolás. Úgy tűnik, mostanra érett meg a helyzet erre. Földi László többször is csábított, szeretett volna velem dolgozni, ami nyilván jó érzés. Még nem volt az edzőm, de amit ellenfélként láttam, tapasztaltam, az éppen elég hívószónak számított. Jó edzőnek tartom, kíváncsian várom a közös munkát” – fogalmazott Hegedüs Gábor.

„A rutinomból kifolyólag tisztában vagyok vele, hogy egyfajta vezérszerepet kell vállalnom, ezt várja tőlem Laci is. Az OSC-ben az elmúlt években azért megoszlottak a szerepek, ott nem egy-egy emberre került a felelősség. Tudom, hogy nekem a Vasasban sokat és többet kell vállalnom, állok elébe. Nagyon sok fiatal játékos alkotja a keretet, akikben benne van az előrelépési lehetőség. Dinamikus, folyamatosan fejlődő csapat lehet a miénk, bízom benne, hogy a tapasztalatommal a csapattársaknak is tudok segíteni, pluszmotivációt adni. Ismerem az új játékosokat, de nem játszottam még egyikőjükkel sem” – tette hozzá, és azt is elárulta, más ajánlatai is voltak, de a Vasas múltja, tekintélye, valamint jelenlegi reális ambíciói mellettünk döntöttek.

„Négy évet töltöttem az OSC-ben, szerettünk volna most is előrébb végezni, de ez nem sikerült. Bajnoki döntőt is csak az első évben játszottunk, aztán hol közelebb, hol távolabb voltunk a bravúrhoz. Úgy éreztem, most új kihívásokra van szükségem, egy olyan szituációra, ahol jobban kiteljesedhet a játékom. Kapásoldalon és rossz kéz oldalon is tudok játszani, mondjuk úgy, hogy univerzális típusú játékos vagyok, akár bekk pozícióban is játszom, nem ijedek meg a helyzettől. Egerben is játszottam rosszkézen, meglátjuk, itt a Vasasban hol lesz rám igazán szükség, alapvetően mezőnyöző játékos vagyok” – árulta el Hege, aki három éve jogászként végzett, és a jogi karrierjét is építgeti, függetlenül attól, hogy az elsődleges terep továbbra is a vízilabda, az élsport.

„Az elején nyilván még nem lehet teljesen összeszokott játékot várni a csapatunktól, fiatal a társaság, új szereplőkkel, de az első nyolcba kerülés teljesíthető cél a számunkra, ebben szeretnék minél többet segíteni” – utalt a VasasPlaket új céljaira Hegedüs Gábor.

(Fotó: Fehér Anna)


Hirdetések