Dobos Sándor, 2018.05.29. | Vízilabda

Kialakult felnőttcsapatunk összetétele a következő szezonra. Hat új játékos érkezik a VasasPlakethez, összességében fiatal, friss együttes igyekszik ismét a felsőházba kerülni.

A Vasas együttese a 12. helyen zárt ebben a szezonban az E.ON OB I-ben, a játékosok, a szakvezetés és a szurkolók is jobb eredményben bíztak, de ez végül nem jött össze. Egyöntetű szándék, hogy a következő idényben ismét a legjobb nyolc között kell szerepelnie a Vasasnak, ennek szellemében történtek az erősítések is, no, és persze azért is érkeznek új játékosok, mert többen is befejezték aktív játékos-pályafutásukat.

Elbúcsúztattuk olimpiai bajnok centerünket, dr. Steinmetz Ádámot, illetve beszámoltunk arról is, hogy Bóbis Máté is a parton folytatja, ő lesz a másodedző a következő idényben. De Babay Árpád is utolsó szezonját töltötte a vízben, a jövőben ő lesz serdülőcsapatunk vezetőedzője, míg Tihanyi Bernátra az OB I/B-s csapatunk vezetőedzője számíthat majd a kapuban, az ő helyét Dévai Kristóf veszi majd át. A szakvezetés arról is döntött, hogy Ladányi Ákos, illetve Hajdu Attila az első csapat bő keretéhez tartozik majd, így adott esetben lehetőséget kaphatnak az OB I-ben. (Ladányi Ákos egyébként egy ösztöndíjjal külföldön tanul majd ősztől, de márciusban visszatér a csapathoz.)

Ami pedig az érkezőket illeti: a korábban magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes Hegedüs Gábor az OSC-től, Szabó Bence és Mátyók Norbert a BVSC-ből, az ifjúsági világbajnok, vb-bronzérmes Vogel Simon, valamint Major Martin az UVSE-től, míg a kétszeres Universiade-győztes Halek Márton a Miskolcból igazol a Vasashoz.

Földi László vezetőedzőt kértük meg arra, hogy mutassa be röviden az új fiúkat, akikkel egyébként az elkövetkezendő napokban, hetekben bővebb interjúkat is olvashatnak majd.

A VasasPlaket új játékosai:

Hegedüs Gábor
35 éves, előző csapata: A Híd-OSC Újbuda


Fotó: Balogh Máté

„Egy rutinos, nagy tapasztalattal rendelkező játékos, akire – úgy érzem – nagyon nagy szükségünk van. Jó hozzáállású vízilabdázó, akire nagy feladatok várnak a csapat irányításában. Ez a harmadik alkalom, hogy szeretnénk leigazolni, most ez sikerült, vezérszerep vár rá. A most lezárult szezonban nagyon sokat küzdöttünk az irányítójátékosaink hiányával, Babay Árpád megsérült a rájátszásban, de korábban is bajlódott sérülésekkel, mint ahogyan Bóbis Máté is, de Marnitz Gergő sem tudott mindig a megfelelő szinten rendelkezésre állni. Fontos az irányító pozíció, remélem, Halek Marcival megoldják majd ezt a feladatot.”

Halek Márton
28 éves, előző csapata: Pannergy-Miskolci VLC


Halek Márton itt még a Debrecen színeiben (Fotó: Nagy Anita)

„Ő is egy olyan játékos, aki szeretne sokat játszani, és itt a Vasasban erre lesz lehetősége. Komoly tapasztalatokkal rendelkezik, befejezőemberként is meghatározó lesz a szerepe. Nagyon precíz az angol „playmaker” kifejezés, a csapat irányítása, építése, a támadások vezetése és lezárása vár rá, azaz az irányításnál azért egy kicsivel több. Bízom benne, hogy nagy erőssége lesz a csapatnak.”

Vogel Simon
22 éves, előző csapata: UVSE


Centerposzton Vogel Simon erősíti a Vasast (Fotó: Madar Dávid)

„Posztjából adódóan fontos a szerepe. Az elmúlt két éve nem sikerült olyan jól, mint amilyen jó játékos. Steinmetz Ádám visszavonulása után most a Vasasban mutathatja meg a képességeit. Simon Henrikkel egy egészséges konkurenciaharc alakulhat ki, ami egyértelműen a csapat hasznára válik majd. Még egy kicsit át kell gondolni a „Simonokat”, kitalálunk majd neki is valami becenevet, igaz, Simon Henriket is inkább Siminek hívjuk. Nagyon nagy szorgalommal bíró játékos, aki úgy gondolom, még a válogatottságról sem szabad, hogy lemondjon. Nagyon bízom benne, hogy nálunk ki tud teljesedni.”

Szabó Bence
22 éves, előző csapata: BVSC-Zugló


Szabó Bence is a Vasas játékosa lett (Fotó: Vasas Attila)

„Fiatal, nagyon gyors pólós, igazi csapatember. Nagyon sokat képes a csapatáért tenni, ezt láthattuk a BVSC-ben is tőle. Ezt a szerepkört a Vasasban is magáénak vallhatja majd, és bízom abban is, hogy kapásoldalon és rosszkézen is tudjuk majd használni. Határozott, stabil védekezése is a csapat hasznára válhat, örülök, hogy a Vasasban folytatja pályafutását.”

Mátyók Norbert
22 éves, előző csapata: BVSC-Zugló


Mátyok Norbert a BVSC-ből igazol a Vasashoz

„Ő is egy fiatal játékos, szintén a BVSC-ből érkezik hozzánk. Balkezes játékos, tehát önmagában egy „hiányposztot” tölthet be. A BVSC-ben két stabil játékos volt előtte, így érthetően kevesebbet játszott, itt a Vasasban viszont lesz lehetősége bizonyítani. Reméljük, a védekezését is tudjuk majd stabilizálni, és így nagyon értékes játékosa lehet a csapatnak.”

Major Martin
24 éves, előző csapata: UVSE


Major Martin az UVSE-től igazol hozzánk (Fotó: Madar Dávid)

„Nagyon jókat hallottam róla, mind a vízilabdát tekintve, mind emberileg értékes játékos. Most végzi a fogorvosi egyetemet, de szeretné magát továbbra is az OB I-ben megméretni. Pozitív hatással lehet rá, hogy egy másik környezetben, egy új, fiatal csapatban bizonyíthat.”

Dévai Kristóf
20 éves, előző csapata: Vasas OB I/B


Az OB I/B-ből az OB I-be!

„Kristóf Vasas-nevelés, az ifibajnokság után most egy évet az OB I/B-ben játszott, ahol meggyőző, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Majdnem megnyerték a Komjádi-kupát is, jól védett abban a sorozatban is. Tihanyi Bernát a tanulmányaira és a civil életére összepontosít a jövőben, de az OB I/B-ben védeni fog majd, most lényegében helyet cserélnek majd Kristóffal. Remélem, hogy Jónás Gyurira is pozitív hatással lesz az érkezése, jól tudják majd egymást támogatni.”

A VasasPlaket kerete a 2018/19-es szezonban:
Jónás György, Dévai Kristóf – kapusok
Bencz Rolf, Halek Márton, Hegedüs Gábor, Hőna Dávid, Major Martin, Mátyok Norbert, Miklós Levente, Sélley-Rauscher Domonkos, Szabó Bence, Simon Henrik, Takács Bálint, Vogel Simon
Az első csapat bő keretének tagja: Hajdu Attila, Ladányi Ákos
Vezetőedző: Földi László
Másodedző: Bóbis Máté

Hirdetések