Jenkei Dániel, 2018.04.12. | Kajak-kenu

Világbajnok kajakozónőnk, Vad Ninetta Dél-Afrikában töltötte az elmúlt heteket.

Míg Takács Tamara Portugáliában edzőtáborozott a téli hetekben, addig vasasos páros társa, a másik világbajnokunk kicsit messzebbre repült. Természetesen Vad Ninettáról van szó, aki Simon Miklós edzővel és a válogatott több tagjával Dél-Afrikában készült bő egy hónapon keresztül.

- Végig harminc fok körül volt a hőmérséklet, ami nekem nagyon jólesett, mert én melegben tudok igazán jól teljesíteni. Ez utólag is beigazolódott, az edzőm szerint előrébb járunk a tervezettnél, szóval kifejezetten hasznos munkát végeztünk. – összegzett röviden Vad Ninetta.

Versenyzőnk egyébként Pretoria mellett, Roodeplaatban töltötte az edzőtábor heteit, egy tavon készültek:

- Nyugodt, elszigetelt kis hely volt, apartmanokban laktunk, a helyiek biztosították az étkezéseket. A vízi edzések mellett természetesen folyamatosan kondiztunk is. A leghosszabb adagom 20 km volt most egyben, de ez nem számít igazán kirívónak.

Persze felmerül a kérdés, hogy mivel üti el ilyenkor az ember a szabadidejét:

- Számomra maga a környezet jelentette a legnagyobb élményt. Nagyon szeretem az állatokat, és gyakorlatilag minden nap rácsodálkoztam valamilyen új élőlényre. Túrákat is szerveztünk, elsősorban csoportosan, mert az nem ajánlották, hogy egyedül mászkáljunk. Voltunk szafarin, ahol láttam zebracsordát, de simogathattam oroszlánt is, ami szintén hatalmas élményt adott. Egyáltalán nem unatkoztam, bár a végére azért lett egy kis honvágyam.

Végül persze nem maradhat el a hogyan tovább kérdés sem:

- Ezen a héten még Budapesten készülünk, utána Szegedre költözünk, majd indul a maratoni szolnoki tartózkodás. Az első megmérettetés egy május közepi tájékoztatóverseny lesz, utána pedig a világkupa, majd az első válogató következik.


Hirdetések