Dobos Sándor, 2018.04.09. | Kajak-kenu

Hazatért portugáliai edzőtáborából a Vasas SC világ- és Európa-bajnok kajakozója, Takács Tamara.

Először töltötte a szezon előtti alapozást Portugáliában Takács Tamara. Montebellót szeretik a magyar kajakozók, többen is járnak oda, a Vasas versenyzője most saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy a remek körülmények miatt érdemes is ott tölteni az év eleji időszakot. Győri versenyzőkkel, így Obert Ákossal, Mayer Keánnal, Lazúr Barnabással és Pető Rékával együtt készült Tamara.

„Tavaly már leteszteltük a pályát, de most voltam először ott edzőtáborozni. Három hetet töltöttünk el Portugáliában Kati nénivel, az volt a célunk, hogy egy nagyon kemény alapozást végezzünk el. Borsodi Géza csoportjával készültünk, Kati néni szereti őket, és én is szeretek mellettük edzeni. Jól tudok menni a fiúkkal, akik az ifi vb-n már bizonyítottak.”

A kérdésre, miszerint a korábbi alapozásokhoz képest ez a mostani hogyan sikerült, Tamara így válaszolt:

„Az evezést jobbnak éreztem, mint tavaly, a technikán sokat dolgoztunk, speciális gyakorlatokat végeztünk az izmok megdolgozására. Minden rendben volt a hajókkal is, néha szeles volt az idő, de tudtunk rá megoldást találni. Ha épp nem a vízen voltunk, elbújtunk valahová. Jól haladunk, úgy érzem, és remélem, augusztus végén újra visszatérek majd Portugáliába”.

Nem csoda, hogy ez a cél, hiszen Montemor-o-Velhóban rendezik meg a világbajnokságot augusztus 22. és 26. között (az Európa-bajnokság majd Belgrádban lesz, június 8. és 10. között).

„Mindig a következő lépcsőfokra koncentrálunk, nyilván az a célom, hogy most is bekerüljek majd a négyesbe, és 500-on pedig minél jobb időeredményem legyen, hogy a válogatókon majd sikerüljön bizonyítani. Szeretném legalább ugyanazt a szintet nyújtani időben, mint tavaly” – fogalmazott.

Lazúr Barnabással, Obert Ákossal és Pető Rékával

Ami a munka melletti kikapcsolódást illeti:

„Nagyon tetszett Portugália, nagyon szép hely, szerencsére várost is tudtunk nézni, voltunk például Sintrában. Talán a legnagyobb élmény az volt, amikor elmentünk Nazaréba, az óceánpartra. A többiek fürödtek is, én nem mertem megmártózni az óceánban, de azért sziklát én is másztam.”

Takács Tamara most egy hétig Győrben készül, majd Fábiánné Rozsnyói Katalinnal, edzőjével elvonul Szolnokra, hogy ott folytassák a felkészülést a szezonra.


Hirdetések