Jenkei Dániel, 2018.01.12. | Klub

Ökölvívó szakosztályunk korábbi vezetője, a klub Életműdíjasa 85 évet élt.

A családtól kaptuk a hírt, hogy életének 86. évében, 2018. január 11-én elhunyt Sermer György. Gyuri bácsi élete évtizedeken át összefonódott a Vasas ökölvívásával, 1999-ben került a Fáy utcába, ahol később id. Süllős Gyula felkérésére szakosztályvezető lett.

Szinte minden edzésen és versenyen jelen volt, folyamatosan segítette a Vasas bokszolóit, egészen halálig ápolta a kapcsolatot a szakosztállyal, de korábban rendszeresen feltűnt a Vasas labdarúgó-mérkőzésein is.

Fontos szót ejteni a Vasas előtti szakmai karrierjéről is, hiszen kiváló ökölvívóbíróként összesen nyolc olimpián vett részt, az 1990-es években pedig a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöki tisztségét is betöltötte.

Egyik utolsó interjúját honlapunknak adta október végén, a 85. születésnapján. Akkor így beszélt klubunkhoz való kötődéséről: „A mai napig őrzöm a névjegykártyámat, amelyen az áll, hogy a Vasas ökölvívó szakosztályának vezetője. Büszke vagyok rá!

A Vasas SC Sermer Györgyöt saját halottjának tekinti, a család tájékoztatása szerint búcsúztatására szűk körben kerül majd sor.

Isten nyugosztalja, Gyuri bácsi.


Hirdetések