Dobos Sándor, 2017.12.23. | Jégkorong

Remek sikerrel jelentkezett egyik legfőbb riválisa ellen juniorcsapatunk a szombati, ünnep előtti bajnokin.

Erste Bank Young Stars League, U20-as magyar bajnokság:

Vasas SC-MAC Budapest 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
Gólszerzők:
Székely-Mádai (2.), Csiki (17.), Szlama (60.), illetve Fejes (59.)

A mérkőzés beharangozójában már elárultuk, miért is volt annyira fontos az év utolsó bajnoki mérkőzése az U20-as csapatunknak. Mint tavaly, idén is a MAC az egyik fő várományosa a bajnoki címnek, de legalábbis a döntős szereplésnek – hozzánk, a Vasashoz hasonlóan.

A tavalyi juniorbajnoki döntőben is a MAC-cal vívtunk, a kékek fordítottak a fináléban és elhódították a bajnoki aranyat. Idén szeptemberben, már az új bajnokságban 4-2-re nyert csapatunk a Tüskecsarnokban, most is győzelemre készült a társaság.


Az első gólt Székely-Mádai Gergő szerezte (Fotó: Vasas Attila)

Ladányi Balázs vezetőedző pedig elégedett lehet, mert a srácok megfelelő koncentráció mellett kezdtek, Székely-Mádai Gergő már a második percben betalált, és az előnyt Csiki Attila duplázta meg a 17. percben (2-0). Többször előfordult már a jó kezdés és aztán a visszaesés, most ez nem következett be, legalábbis a MAC képtelen volt gólra váltani helyzeteit, Garbacz Máté is jól állt a lábán a kapuban, nem hozott gólt a középső harmad.

A harmadik már igen, kettőt is, de nem lett belőle gond: a kékek csak az utolsó előtti percben találtak be, de jött Szlama Dániel üres kapus válasza, így ismét kétgólos Vasas-siker kerül a történelemkönyvekbe.

A Vasas ezzel feljött az osztrák bajnokságban a MAC-ra három pontra, ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint ők.

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

"Sikerült egy hatpontos mérkőzést összességében meggyőzően, magabiztosan hoznunk. Annak ellenére magabiztosan, hogy a kapuralövési arány mást mutat. Egy kicsit megint belekényelmesedtünk az első harmadban felhalmozott előnyünkbe, volt egy kis visszaesés a támadószekcióban, de most ez is belefért, így a jelen pillanatban legfontosabb mérkőzést megnyertük, és három pontot szereztünk a Jégcentrumban. Ezzel a győzelemmel is boldog karácsonyt kívánok, kívánunk minden hokibarátnak."

Az U20-as bajnokság élcsoportja:

1. ifj. Ocskay Gábor Akadémia 30 pont (11 mérkőzés)
2. Vasas SC 26 pont (10)
3. MAC Budapest 21 pont (11)
4. Debreceni Hokiklub 21 pont (11)
5. KMH 16 pont (12)

Az EBYSL élcsoportja:

1. ifj. Ocskay Gábor Akadémia 56 pont (21 meccs)
2. Znojmo 52 pont (23 meccs)
3. MAC 48 pont (23 meccs)
4. Vasas SC 45 pont (21 meccs)
5. Debrecen 36 pont (23)

D.S.


Hirdetések