Dobos Sándor, 2017.12.22. | Jégkorong

A MAC Budapest ellen játszik nagyon fontos bajnokit a Vasas SC juniorcsapata.

Az év utolsó mérkőzése egyben az egyik legjelentősebb a Vasas számára, hiszen az egyik fő rivális lesz az ellenfél, a szeptemberben már 4-2-re legyőzött MAC Budapest.

A kékek jelenleg a magyar bajnokságban két ponttal állnak a második Vasas mögött, de egy mérkőzéssel többet játszottak. Az Erste Bank Young Stars League-ben más a helyzet, ott a MAC-nak 48 pontja van a Vasas 42 pontjával szemben, de itt két meccsel több áll a rivális neve mellett.

Azaz egy győzelemmel három pontra megközelítenénk őket, ami azért lenne fontos, mert az első három hely jelent az alapszakasz végén automatikus rájátszást.

Mint említettük, az „odavágó” jól sikerült, a Tüskecsarnokban szép győzelmet arattunk, ennek egyik fő letéteményese Faragó Richárd volt, aki épp a MAC-ból igazolt a szezon előtt a Vasashoz.

„A MAC-val való találkozások mindig presztízsmeccsnek számítanak. Sebinek és nekem különösen. Biztos vagyok benne, hogy szombaton is egy nagyon jó iramú, izgalmas meccsel fogjuk lezárni az évet” – mondta Faragó Richárd, megemlítve Sebestyén Dávid nevét, ő nemrégiben jött át csapatunkhoz a riválistól.

A tavalyi bajnoki döntőből is ismerjük egymást, már csak ezért is lenne édes a második visszavágás is (no meg az ünnepek közelsége miatt is), ebben segítségére lehet a csapatnak Garbacz Máté, ő ugyanis visszatért az U20-as világbajnokságról (kiesett végül a válogatott a divízió I/B osztályba).

A csapatra aztán ráfér a párnapos pihenő, de január elején újabb fontos mérkőzések várnak rá, például a magyar bajnoki és EBYSL-listavezető Fehérvár elleni rangadó.

Az EBYSL állása:

1. Fehérvár AV19 56 pont (21 meccs)
2. Znojmo 52 pont (23)
3. MAC 48 pont (22)
4. Vasas SC 42 pont (20)
5. Debrecen 36 pont (23)
6. HKB 29 pont (23)
7. UTE 27 pont (24)
8. Győr 13 pont (22)

D.S.


Hirdetések