Dobos Sándor, 2017.10.27. | Magazin

Sorsdöntő kézilabdarangadó, embert próbáló feladat a Komjádiban, zágrábi lecke a röpiseknek, felcsúti fellépés a focistáknak – ez a hétvégi vasasos menü.

PÉNTEK
19:30 – Női röplabda: Vasas Óbuda–FATUM-Nyíregyháza (MEVZA Kupa, Zágráb)

Elkezdődik a nemzetközi szezon is a női röplabdázóinknak, akik két bajnoki sikeren vannak eddig túl. A második győzelmet éppen a soros MEVZA-kupa ellenfél, a Nyíregyháza otthonában érték el 3-2-es hétvégi sikerükkel. Most semleges pályán kell bizonyítani a Közép-európai Ligában.

Másnap jön a második kör, a HAOK Mladost Zágráb ellen.

SZOMBAT
17:45 – Labdarúgás: Puskás Akadémia–Vasas (Pancho Aréna, Felcsút)

Nehéz lesz a szurkolókkal feledtetni a Dunaújváros elleni Magyar Kupa-búcsút, az NB III-as ellenfél 2-1-re verte csapatunkat hétközben – és akkor még nem említettük az előző bajnoki körben a Balmazújvárostól elszenvedett 2-1-es vereséget sem. Ezzel együtt egy felcsúti siker mindenképpen az első lépést jelentené a „kiegyenesedés” felé.

A Puskás legutóbb sokáig jól tartotta magát a Videoton ellen (a Hidegkuti-stadionban), ám végül két kései góllal a bajnokaspiráns győzött.

A Vasas 19, a Puskás 15 ponttal áll a tabellán, nem lenne szerencsés, ha közelednénk egymáshoz…

18:00 – Vízilabda: VasasPlaket–Szolnoki Dózsa (Komjádi-uszoda)

Az egyik csapat az európai szuperkupára készül, a másik pedig arra, hogy tovább csiszolódjon, erősödjön a fontos feladatok előtt. Bár a VasasPlaket még veretlen a bajnokságban, a címvédő, kupagyőztes, BL-győztes Szolnok toronymagas esélyese a találkozónak.

Marnitz Gergő szerint azért meg lehet mutatni ezt-azt a Komiban, rutinos játékosunk előzetesét itt lehet elolvasni.

19:30 – Női röplabda: HAOK Mladost Zágráb–Vasas Óbuda (MEVZA Kupa, Zágráb)

VASÁRNAP
18:00 – Női kézilabda: Vasas SC–Hufbau-Kecskeméti NKSE (Elektromos-csarnok, Népfürdő utca)

A második hazai mérkőzésére készül Kovács Péter együttese, ráadásul ez már egy olyan találkozó lesz, ahol – reményeink szerint – győzelmi esélyekkel teszi ezt. Nagyon fontos lenne megszerezni az első pontokat, mert a cél továbbra is a bentmaradás elérése, ehhez a közvetlen riválisok ellen bizonyítani kell. A Kecskemét önbizalommal vághat neki a bajnokinak, hiszen egy hete 31-27-re legyőzte a Békéscsabát, így a Vasassal ellentétben már pontokkal bír. Egyenlítsünk!

18:00 – Női kosárlabda: Vasas Akadémia–Ceglédi EKK (Pasaréti-csarnok)

Cziczás László csapata a magyar bajnokság meghatározó együttesévé nőtte ki magát, a ceglédiek esélyesként érkeznek Pasarétre. Jelzésértékű viszont, hogy a BEAC ellen „mindössze” 77-62-re nyertek, így jó játékkal meg lehet őket zavarni. Erre készül a legutóbb az MTK-t legyőző csapatunk, amely jelenleg a 7. helyen áll a tabellán, és eddig hozta a nyerhető meccsket. De vajon, képes-e meglepetést szerezni? 


Hirdetések