Dobos Sándor, 2017.10.27. | Vízilabda

A Szolnoki Dózsa érkezik a Komjádi-uszodába szombaton, nagy erőfelmérő lesz ez a VasasPlaket számára.

Az első olyan mérkőzés következik a magyar bajnokságban, amelyen nem a Vasas lesz az esélyes. Merthogy a korábbi négynél utólag is azt mondhatjuk, hogy „nekünk volt feladva” a labda – ezt három és félszer sikerült is lecsapni. Egyedül az UVSE elleni bajnoki nyitány során botlott csapatunk, de ez már olyan „régen” volt, hogy be is fejezzük a mondatot.

A VasasPlaket 10 pontot szerzett eddig, így megtette az első nagy lépéseket a csoportban a négy közé jutás felé, mert bár még rengeteg mérkőzés van hátra, örömteli helyzetkép, hogy jelenleg 9 pontos az előnyünk az 5. helyezett UVSE-vel szemben.

Fotó: Vasas Attila

Az előző szezonban előbb Szolnokon találkozott a két fél, ott 14-3-ra kaptunk ki úgy, hogy a második félidőben nem sikerült betalálni a 84 százalékos mutatóval záró (16/19) Kardos Gergely kapujába. A Tüske-uszodában már sokkal szebb képet mutatott a VasasPlaket játéka, a második félidőt konkrétan meg is nyerték a fiúk 7-6-ra, a vége 12-9 lett a Szolnok javára.

A Dózsa aztán parádés szezont futott, hiszen megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságot, majd a Bajnokok Ligáját is – míg mi a nyolcadik helyen zártunk.

Ami a mostani szezont illeti, már összefutottunk egymással, hiszen a szolnoki kupaselejtező második napján vívtunk egymással egy tét nélküli találkozót, addigra már továbbjutóként. Ezen a találkozón aztán voltak egészen biztató pillanataink is, ezzel együtt a végén egy 9-2-es utolsó negyeddel szétnyitotta az ollót a címvédő, 19-7 lett a vége.

Ellenfelünk eddig hibátlan a bajnokságban, mind az 5 mérkőzését megnyerte (a Kaposvárral már lejátszotta mindkét alapszakaszbeli meccsét), 92-23-as gólaránya is imponáló.

Marnitz Gergőt, csapatunk rutinos játékosát kérdeztük a meccs apropóján:

„Azt hiszem, a legnehezebb mérkőzés előtt állunk, ahol nem elég a jó játék, annál sokkal többre van szükség ahhoz, hogy felvegyük a versenyt, tartsuk a lépést a Szolnokkal. A kupában már találkoztunk velük, akkor úgy érzem, egy vállalható meccset játszottunk úgy, hogy több rutinos játékosunk is pihent. Bízom benne, hogy teljes kerettel minél jobban meg tudjuk őket szorongatni. Úgy érzem, a debreceni torna, a Magyar Kupa-selejtező és az első négy forduló összekovácsolta a csapatot, és az eddigi eredmények alapot jelentenek a jó folytatáshoz. Nyugodtak akkor leszünk, ha az alapszakasz utolsó fordulójában, a BVSC elleni meccs előtt már akkora előnyünk lesz a Debrecen, Kaposvár, UVSE, Szombathely négyes előtt, hogy ne kelljen izgulni a négy közé jutás miatt. Ezen dolgozunk majd a következő hetekben.”

A szombati mérkőzést a riói olimpiai döntőben közreműködő Molnár Péter, valamint Tordai Gábor vezeti majd.

E. ON OB I, 5. forduló:

Október 28., szombat:

BVSC-Zugló–FTC-PQS Waterpolo – 17 óra
VasasPlaket–Szolnoki Dózsa – 18 óra
AVUS Szombathely–Kaposvári VK – 19 óra
UVSE–Contitech-Szeged-Diapolo – 19 óra

A bajnokság állása:

1. Szolnoki Dózsa 15 pont
2. BVSC 12 pont
3. VasasPlaket 10 pont
4. FTC 9 pont
5. UVSE 1 pont
6. Debrecen 0 pont
7. AVUS 0 pont
8. Kaposvár 0 pont

D.S.


Hirdetések