Dobos Sándor, 2017.10.22. | Vízilabda

A felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya a VasasPlaket fiatal, jó formában lévő centerét is meghívta a keretedzésekre.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a VasasPlaket 19 éves játékosa, Burián Gergely meghívót kapott Märcz Tamástól, az október 24-25-i felnőtt válogatott edzéssorozatra.

A nyáron a nemzeti csapattal világbajnoki ezüstérmet szerző kapitány első összetartására jobbára az OB I tehetséges fiataljait hívta meg, olyan pólósokat, akikben benne van a potenciál, akik a korosztályos válogatottakban már bizonyítottak.

Nos, a keret azóta kicsit átalakult, a miskolci Vadovics Viktor szemsérülést szenvedett, helyére Gyárfás Tamás került. A Magyar Vízilabda Szövetség tájékoztatása szerint vasárnap újabb játékos kapott telefont, méghozzá a VasasPlaket szempontjából örömteli volt ez a hívás.

A megsérülő Vogel Simon helyére klubunk igen jó formában lévő centere, a nyáron a junior világbajnokságon negyedik helyet szerző Simon Henrik is ott lesz a keddi-szerdai edzéseken.

Játékosunk így kommentálta a meghívót:

„Meglepetésként ért a meghívó, de nagyon örülök neki. Természetesen nagy megtiszteltetés a nagyválogatott edzésén részt venni, úgyhogy mindent beleadok majd!”

Így legyen, gratulálunk!

A meghívottak:

Kapusok: Csoma Kristóf (MVLC), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Burián Gergely, Simon Henrik (Vasas), Gyárfás Tamás (Honvéd), Kovács Péter, Várnai Kristóf (BVSC), Lajkó Márton (PVSK), Nagy Ádám (Miskolc), Nagy Márton, Pellei Frank (Szentes), Német Toni (FTC), Kiss Bálint (Honvéd), Sántavy Máté (Kaposvár)

D.S.


Hirdetések