Jenkei András, 2016.12.14. | Röplabda

Némileg viszontagságos körülmények között nyert Challenge-kupa mérkőzést a Vasas Óbuda Koszovóban.

KV Skenderaj – Vasas Óbuda 1:3 (-19, -19, 23, -14)
Mitrovice, Koszovó.

Skenderaj: E. Geci 3, S. Behrami 16, Deliu 10, Ibrahimi 10, B. Kadriu 8, Krasniqi 2. Csere: A. Behrami (liberó), Z. Kadriu 1, Bazraktari, Muja 1, Berisha, Tahiri 1.
Vezetőedző: Ylli Kadriu.

Vasas Óbuda: Kountoura 7, Rountree 16, Szedmák 10, Németh 8, Sklar 22, Hardy 12. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Török 3, Durst, Pekárik 2, Benedek.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A korábbi beszámolóban leírtakkal sajnos nem értek véget a megpróbáltatások röplabdázóink számára, hiszen a Challenge-kupa meccs helyszínén még a délelőttinél is hidegebb, nagyjából 10 fokos hőmérséklet fogadta csapatunkat. A kabátban elvégzett bemelegítést követően a körülményekhez hasonlóan kezdtünk, öt pontos előnyre tett szert a Skenderaj (10:5). A folytatásban Elena Kountoura azonban zsinórban kilencszer nyithatott, remek szerváival gyorsan megfordítottuk az állást (11:12). A koszovói fagyban érthető okokból nem tudta legjobbját hozni együttesünk, Németh Anett és Emily Sklar pontjaival azonban magabiztosan őriztük előnyünket (15:19). A hazaiak utolsó rohamát Jókay Zoltán időkérése törte meg, Kountoura negyedik ászával megszereztük a vezetést (19:25, 0:1).

A második játszmát már jobban kezdték a lányok, mindenki kivette részét a pontgyártásból, Szedmák Réka különösen elemében volt (6:11). Őrizte előnyét csapatunk, vezetőedzőnk pedig a cserék bevetése mellett döntött, elsőként Török Kata és Durst Anna érkezett (15:19). A hazaiak támadójátékát egyre gyakrabban szűrtük meg jó blokkokkal, a játszmát végül ismét hat pontos előnnyel nyertük (19:25, 0:2).

A folytatásra felforgatta csapatát Jókay Zoltán, Durst és Török mellett Pekárik Eszter és Bánlaki Mária is pályára került. A Skenderaj kihasználta, hogy cseréink alaposan kihűltek az első két játszma alatt (már ha egyáltalán be tudtak melegíteni…), magabiztos játékkal előnybe kerültek (15:12). Sok hibával játszott együttesünk, és bár a végjátékban sikerült ledolgozni négy pontos hátrányunkat, két rossz mezőnyből feladott labdával odaajándékoztuk a szettgyőzelmet ellenfelünknek (25:23, 1:2).

A negyedik játszmára visszatért a pályára kezdőcsapatunk, a koszovóiak ekkor már csak futni tudtak az eredmény után (10:12). A mérkőzés hátralévő részében amerikai ütőink, Sklar és Rountree erődemonstrációt tartottak és nem hagytak kérdést afelől, hogy melyik csapat érdemli meg a győzelmet (14:25, 1:3).
A hazai szervezőket nem érheti kritika, hiszen lehetőségeikhez mérten mindent megtettek a megfelelő körülmények megteremtéséért, ugyanakkor sajnálatos, hogy az európai szövetség által oly szigorúan szabályozott kupákban még ma is előfordulhatnak hasonló esetek. Nézzük a dolog jó oldalát, csapatunk győzelemmel távozik Koszovóból, így nagy lépést tett a legjobb tizenhat közé kerülés felé, ám csak bízni tudunk benne, hogy játékosaink és stábtagjaink komolyabb megfázás, vagy betegség nélkül megússzák a túrát.  

Sarlós Márton    

 


Hirdetések