Jenkei Dániel, 2015.10.16. | Kajak-kenu

A maratoni világbajnok Havas Balázs is részt vesz a Vasas újonnan induló kajak-kenu utánpótlásműhelyének szakmai munkájában.

Ahogy arról júniusban honlapunkon is beszámoltunk, az Újpest Sport és Természetjáró Egyesülettel való együttműködésen keresztül kezdi építeni utánpótlását a Vasas kajak-kenu szakosztálya.

Az utánpótlás szakmai munka felügyeletét a kiváló szakember, Giczy Csaba látja el, de a héten az is hivatalossá vált, hogy egy kiváló maratoni kajakos, Havas Balázs is a szakmai stábot erősíti majd.

A mindössze 21 éves sportoló tizennégyszeres korosztályos magyar bajnoknak mondhatja magát, legnagyobb sikerét pedig maratoni távon érte el tavaly szeptemberben, amikor az oklahomai világbajnokságon aranyérmet szerzett.


fotó: MTI

"Való igaz, aktívan versenyzem, igazából még a pályafutásom elején járok, a korosztályos világbajnoki cím után szeretnék a következő években megragadni a felnőtt mezőnyben is nemzetközi szinten. Hétéves korom óta kajakozom, már tizenévesen olyan típus voltam, aki próbálta tanítgatni a helyes technikát a társaknak. Azóta tudatosan készülök az edzői pályára, beiratkoztam a hivatalos képzésre is, így nagyon örültem, amikor Giczy Csaba megkeresett és felajánlotta a lehetőséget, hogy segíthetem a vasasos utánpótlásmunkát. Jelen pillanatban a toborzás folyamatánál tartunk, elsősorban a 9-13 éves korosztályt szeretnénk elérni. Minden nap lesznek vízi edzések, de novembertől már a kondin és a tanmedencén lesz a hangsúly. Számomra ez úgy fog kinézni, hogy délelőtt elvégzem a saját edzéseimet, utána pedig jöhet az edzősködés." – mondta el honlapunknak Havas Balázs.

Egy biztos, a fiataloknak nem kell jobb motiváció annál, hogy egy világbajnoktól tanulhatják meg a sportág alapjait.

Edzésidőpontok: Hétköznap 15.30-tól, szombaton 9 órától.
Helyszín: IV. kerület, Üdülő sor 1. (a volt Tungsram uszoda mögött)
További információ dr. Burján Attila technikai vezetőnél: 06-70-938-6595


Hirdetések