Gy. Szabó Csilla, 2024.05.07. | Curling

Vasas-győzelemmel zárult a curling idény, a Vasas G-Force csapata az ob-t követően, a Magyar Kupában sem talált legyőzőre. Másik együttesünk, a Vasas SC Nők, nagy küzdelemben maradt csak le a dobogóról.

Klubunk első Magyar Kupa-győzelmét szerezte meg a hétvégén a Besnicz Péter, Nándor Miklós, Lendvay Tamás, Szabó Gergely összeállítású Vasas G-Force gárdája. Az együttes számára különleges az idei esztendő, hiszen korábban a férfi csapatok országos bajnokságán sem sikerült aranyat szerezniük, alig egy hónapja azonban végre felértek a csúcsra. Sorozatban negyedik döntőjüket már hozták, s azt is egy zöld-fehér egység ellen, ahogy ezen a hétvégén a Magyar Kupa fináléjában is. Az utolsó összecsapás érdekessége, hogy egyetlen vereségét, az alapszakasz első fordulójában, éppen az FTC Jaguars-től szenvedte el a G-Force. A visszavágás tehát a legjobb pillanatban, az aranyéremért folytatott csatában sikerült.

Nehezen indult számunkra a Magyar Kupa, az első meccsen kifejezetten rosszul játszottunk – számolt be a győzelemig vezető útról a G-Force kapitánya, Szabó Gergely. – Péntek este volt, nem sikerült tökéletesen ráhangolódni a találkozóra. A folytatásban azonban egyre jobban belejöttünk, a három csoportmeccs elég volt a legjobb formánk eléréséhez. Az első elődöntőben az SSC Vulptices ellen egészen jól játszottunk, a másodikban pedig kifejezetten jó teljesítényt nyújtva egy igen szoros meccsen nyertünk az egyik legjobb egység, az UTE ellen. A döntőben már minden tökéletes volt, annak pedig külön örültünk, hogy visszavághattunk az elveszített első találkozóért. A győzelem megkoronázta ezt a nagyszerű szezont, amelynek az ob-cím volt az addigi csúcsa. Ez utóbbi mindenképpen növelte az önbizalmunkat, mind az edzések, mind a meccsek jó hangulatban zajlottak, és zajlanak azóta is. Ez a csapat láthatóan most állt igazán össze, megismertük egymás erősségeit és gyengeségeit, dobásait, kialakult egy összhang, és csapatdinamika, amely minden komoly siker alapja lehet.”


Szabó Gergely, a Vasas G-Force kapitánya éppen egy fontos dobásra összpontosít a döntőben

 

Szabó Gergely szerint az őszről a szezon végére halasztott Magyar Kupa azt is megmutatta számukra, hogy jól bírják a sorozatterhelést. Gyakorlatilag 48 óra leforgása alatt játszottak hat találkozót, s ebből ötöt nyertek. A szombati nap volt a legerősebb, ekkor háromszor léptek jégre, minden alkalommal sikerrel. Végig jól koncentráltak, bírták a feszített tempót.

„Most már eredményekben is testet öltött az utóbbi évek fejlődése, aminek a nemzetközi porondon lesz igazán nagy szerepe, hiszen a november második felében sorra kerülő B ligás Európa-bajnokságon ob-győztesként mi képviselhetjük majd a magyar színeket. Utoljára hét éve szerepeltem kontinensviadalon, így az erőviszonyokról most még nem tudok túl sokat mondani, Az azonban biztos, hogy az eddigieknél is keményebben folytatjuk a munkát. A minimális célunk bennmaradás, jó lenne a korábbi évek magyar férfi csapatainak teljesítményéhez képest előrébb lépni, két-három meccs helyett, akár négyet, ötöt is nyerni” – beszélt terveikről Szabó Gergely, aki társaival együtt nagyon jól tudja, hogy ezek megvalósításához nagyon keményen kell dolgozniuk. Éppen ezért az előttük álló nyári időszakban nagy hangsúlyt fektetnek majd az erőnléti felkészülésre, a szeptembertől rendelkezésükre álló két és fél hónapos jeges időszakban pedig az eddigieknél több tétmérkőzéssel kívánnak készülni a kontinensviadalra, amelynek helyszíne még nem ismert.


A Vasas SC Nők Jakab Zoltán (jobbról) edzővel a 4. hely megszerzését követően

Eb-re készül a szintán ob-győztes Vasas SC Nők csapata is, amely a hétvégi Magyar Kupában a G-Force-hoz hasonlóan az első találkozóját veszítette el a csoportmeccsek során, majd az első elődöntőt is megnyerte a CFLT Team ellenében. A másodikon azonban 4-2-es vereséget szenvedett az FTC Jaguars gárdájától, ezzel meghiúsítva a vasasos álomdöntő létrejöttét. A bronzcsata is szorosan alakult, hiszen a Team Czermanntól 5-3-ra kapott ki a Kalocsai Van-dorp Vera által vezetett Joó Linda, Tóth-Csősz Orsolya, Orbán Hanna Regina, Dencső Dorina és Bubinek Bernadett összeállítású együttes. A jeges szezon számukra is véget ért, ám az Eb miatt ők is nagyon komoly szárazedzésekkel készülnek majd a szeptemberi újrakezdésre.

Magyar Kupa. Kamaraerdei Curling Club.
Döntő:
Vasas G-Force – FTC Jaguars 10-4.
Elődöntők: Vasas G-Force – SSC Vulptices 5-3; Vasas G-Force – Team Czermann 9-4.
A 3. helyért: Team Czermann – Vasas SC Nők 5-3.
Elődöntők: Vasas SC Nők – CFLT Team 8-1; FTC Jaguars – Vasas SC Nők 4-2.

Fotók: Kuttner Ádám


Hirdetések