Jenkei Dániel, 2023.11.24. | Vízilabda

Igazi pólócsemege várható vasárnap este nyolctól a Komjádiban, persze nekünk a legfontosabb, hogy tudjuk tartani a lépést az esélyesebb ellenfelünkkel.

A számok nyelvére lefordítva, összesen 16 világbajnokot és 5 olimpiai bajnok láthatunk majd a vízben a vasárnapi A-Híd VasasPlaket-FTC Telekom OB I-es találkozón. Az Eb-győzteseket, vagy éppen a Bajnokok Ligája-elsőket már el sem kezdtük számolni…

Ami egyébként a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, a teljes históriát nézve a mieink felé billen a mérleg, az utóbbi tíz év viszont a zöld-fehérekről szólt sokkal inkább. Ebben az időszakban mindössze kétszer tudtuk legyőzni a Fradit. Közel voltunk ehhez 2022. április 3-án is, a bajnoki elődöntőben, amit döntetlen után ötméteresekkel nyert meg ellenfelünk.

Ez se tegnap volt: Faragó Tamásék veszik át a Magyar Kupát a Fradi ellen 4-3-ra megnyert döntő után, 1971-ben

 

A két csapat már az idei szezonban is találkozott, szeptember 3-án a Fradi 11-6-ra nyerte ellenünk a Magyar Kupa-döntőt a Margitszigeten.

Az esélyek most is a Varga Dénessel, Mandiccsal, Argiropulosszal, Di Sommával, és szinte minden további poszton világklasszisokkal felálló vendégek mellett szólnak, ráadásul a mieink a Savona elleni vereség után egy járattörlésbe is belefutottak, így „alig” érkeznek haza a bajnoki rangadóra. A sérültekről nem is beszélve…
 


 


Ettől függetlenül bele kell állni a meccsbe, és megmutatni, hogy a Vasast egyre komolyabban kell venni, már a világ legjobb csapatainak is. Sztrahinja Rasovics, az öt közül az egyik olimpiai bajnok, így fogalmazta meg gondolatait ennek kapcsán videós beharangozónkban.

Az FTC egyébként százszázalékos teljesítménnyel áll az OB I-ben a tabella élén, igaz, egy héttel ezelőtt Szolnokon csak némi szerencsével tudtak győzni, a mieinknek pedig egy vereség csúszott be a győzelmek közé a BVSC ellen.
 

A találkozó jegyárai itt találhatóak, a kombinált bérlet természetesen most is érvényes, a pénztárak 18.30-kor nyitnak (bankkártyás fizetésre van lehetőség), kapunyitás pedig egy órával a meccs előtt, 19 órakor lesz.
Aki mindezek ellenére mégsem tud ott lenni, azoknak élő közvetítéssel készülünk a Vasas SC youtube-csatornáján, amely ezen a linken érhető majd el.

 


Hirdetések