Nagy Dániel, 2023.10.03. | Kézilabda

Előrehozott bajnokit játszunk szerda este: az NB I 11. fordulójában az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO érkezik a csarnokunkba.

NB I, 11. forduló

Vasas SC–Győri Audi ETO KC
október 04., 18:00
Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok


Az évad egyik legjobban várt bajnokija következik szerda este: az NB I 11. fordulójából előrehozott mérkőzésen kézilabdacsapatunk az ötszörös BL-győztes, világklasszisokkal teletűzdelt Győri Audi ETO-t fogadja a Sterbinszky-csarnokban. Ellenfelünk a tabella második helyéről várja az összecsapást, ám a vesztett pontok tekintetében az éllovas FTC mellett a harmadik, szintén hibátlan DVSC is jobban áll a győrieknél. A győriek jól hangoltak ellenünk, vasárnap a Bajnokok Ligájában 18 góllal verték a Buducnostot.

Mi a hetedik helyen állunk az NB I-ben, négy ponttal; a legutóbbi fordulóban fontos győzelmet arattunk Békéscsabán.

„Természetesen a csapat hangulatára is kihatott, hogy a befektetett munka kifizetődött, ami nem csak az eredményben mutatkozott meg. Nyugodt körülmények között készültünk a múlt héten. Nyilvánvaló, hogy nem mi vagyunk a meccs esélyesei; az ehhez hasonló helyzetekben elsősorban résztaktikai célokat határozunk meg. Számít majd, hogy mennyi ideig tudjuk szorosan tartani az eredményt, mennyire bírjuk a mérkőzés tempóját. Védekezésben és támadásban is lesznek feladataink, amiket meg akarunk valósítani, egyéni és csapatszinten is. Jó színvonalú és hangulatú összecsapást szeretnénk játszani; utóbbi esetében bízunk a szurkolóinkban, akik Békéscsabán is mintaértékű módon támogattak minket, remek atmoszférát teremtve” – foglalta össze a találkozó előtt a gondolatait vezetőedzőnk, Konkoly Csaba.

A bajnoki előtt átlövőnk, a békéscsabai teljesítményével a forduló legjobbjai közé is bekerülő Szilovics Fanni is nyilatkozott a honlapunknak.

„Most visszagondolva is libabőrös vagyok; Békéscsabán mindenki eksztázisban játszott, együtt volt a csapat, fontos két pontot szereztünk – mondta játékosunk, aki természetesen az ETO elleni bajnokira is kitért. – A Győr ellen mindig hatalmas élmény játszani, ilyen kaliberű kézilabdázók ellen már egy sikeres védekezés vagy támadás is hatalmas öröm. Magunkra kell koncentrálni, hogy pályára vihessük azokat az elemeket, amiket edzésen gyakorlunk. Ez a találkozó remek felkészülést jelent azokra a meccsekre, amelyeken a fontos pontokat meg kell szereznünk. Nagyon várjuk a szurkolókat, akik az előző meccseinken is sokat segítettek!”

A legfontosabb szurkolói információk a képre kattintva érhetők el:


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések